Početna / Endokrini sistem / Prirodni lekovi za smanjenje nivoa šećera u krvi

Prirodni lekovi za smanjenje nivoa šećera u krvi

Prirodni lekovi za smanjenje nivoa šećera u krvi vam mogu pomoći, ne samo da snizite nivo šećera, već i da ga uspešno kontrolišete. Koliko je pravilna ishrana bitna za snižavanje šećera u krvi, već smo naveli. Ali sada ćemo se baviti nekim posebnim prirodnim lekovima koji efikasno snižavaju šećer u krvi, kao što su sledeći:

Gorka tikva

Popijte malo soka od gorke tikve na prazan stomak svako jutro. Prvo izvadite semenke iz dve do tri gorke tikve i koristite sokovnik za izdvajanje soka. Dodati malo vode i onda ga piti. Pratite ovaj tretman svakodnevno ujutru, najmanje dva meseca.

Takođe, možete uključiti neko jelo napravljeno od gorke tikve svakodnevno u ishrani.

Seme piskavice za regulisanje nivoa šećera u krvi

Potopiti dve kašike semena piskavice u vodi preko noći. Pijte vodu zajedno sa semenom ujutru na prazan stomak. Pratite ovaj prirodni lek nekoliko meseci da oborite nivo glukoze.

Druga opcija je da jedete dve kašike piskavica semena u prahu svakodnevno sa mlekom.

Indijski ogrozd (amla)

Uzmite dva do tri indijska ogrozda, izvadite semenke i sameljite ih u finu pastu. Stavite pastu u platno i istisnuti sok. Umešajte dve kašike soka u jednoj šolji vode i popijte svakodnevno na prazan stomak.

Alternativno, umešajte jednu kašiku soka od indijskog ogrozda u šolju soka od gorke tikve i piti svakodnevno nekoliko meseci.

Lišće manga

Potopite 10 do 15 mekanih mango listova u čašu vode preko noći. Ujutru, filtrirajte vodu i pijte na prazan stomak.

Takođe možete osušiti mango listove i samleti ih. Jedite jednu polovinu kašičice manga listova u prahu, dva puta dnevno.

Aloe vera

Kombinacija aloe vera gela, lovorovog lista i kurkume je korisna za kontrolu šećera u krvi. Da biste dobili ovaj biljni lek:

Pomešajte zajedno po ½ kašičice svakog od samlevenog lovorovog lista i kurkume i jednu kašiku aloe vera gela.

Konzumirajte ovo dva puta dnevno, pre ručka i večere.

Kako smanjiti šećer u krvi uz pomoć lanenog semena

Ako želite smanjiti šećer u krvi na prirodan način konzumirajte jednu kašiku mlevenog semena lana u prahu svakog jutra na prazan stomak uz čašu tople vode. Međutim, nemojte uzimati više od 2 kašike dnevno, jer može biti štetno po zdravlje.

FLORADIJABETFloradijabet kapi su 100% prirodni biljni preparat na bazi grčkog semena, pelina, artičoke i koprive, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Floradijabet biljne kapi pored smanjenja, odnosno normalizacije nivoa šećera u krvi, pozitivno deluju na sve metaboličke procese u organizmu, pa se upotrebom ovih kapi istovremeno reguliše i nivo holesterola i masnih materija u krvi.

Pogledajte i ...

Uzroci problema sa štitnom žlezdom

Uzroci problema sa štitnom žlezdom

Štitna žlezda je jedna od najvažnijih žlezda u endokrinom sistemu. Osetljiva i delikatna, štitna žlezda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *