Početna / Imuni sistem / Suvo grožđe za imunitet i detoksikaciju jetre

Suvo grožđe za imunitet i detoksikaciju jetre

Pored toga što se koristi kao sastojak mnogih jela suvo grožđe ima mnogobrojna lekovita svojstva i našlo je primenu u terapijama kod raznih oboljenja jer u sebi sadrži dosta vitamina i minerala. Ono ima bitnu ulogu u procesu detoksikacije organizma i jača imunitet.

Takođe, u suvom grožđu ima dosta kalorija zbog čega se ono ne jede u velikim količinama pa se preporučuje šaka ovog voća na dan. Suvo grožđe se upotrebljava i u dijetalnim režimima ishrane i to najviše kašičica do dve.

Lekovita svojstva suvog grožđa su mnogobrojna. Suvo grožđe jača imunitet pre svega zato što podstiče apsorpciju vitamina i proteina u organizmu pa samim tim i njihov brži transport i deponovanje u krvi, tkivima i organima.

Jetra razlaže toksine koji se deponuju u našem organizmu i ukoliko njena funkcija usled nekog bilo bezazlenog ili ozbiljnijeg oboljenja oslabi i uspori neophodno je da se ovaj organ očisti od nakupljenih štetnih materija koje nisu izbačene. U procesu detoksikacije jetre suvo grožđe je odličan saveznik, a ono istovremeno podstiče izlučivanje urinske kiseline iz ljudskog tela.

Očistite jetru uz pomoć suvog grožđa

Ujutru kada ustanete uzmite pola šoljice bobica suvog grožđa. Birajte one grožđice koje su braon i tamno braon boje kao i one koje su meke i nisu mnogo izbrazdane. Nakon što ste ih probrali potopite ih u sud sa toplom vodom i ostavite da odstoje tako 15 minuta pa ih potom isperite pod srednje jakim mlazom tekuće hladne ili mlake vode.

Nakon toga ih vratite u šolju i prelijte sa ključalom vodom do vrha šolje i ostavite da odstoje u njoj 24 časa na sobnoj temperaturi. Sutradan ujutru, 24 časa posle, grožđice pojedite, a vodu iz šolje popijte u dva do tri gutljaja.

Kako biste postigli što bolje rezultate u detoksikaciji jetre najbolje je da ako možete jedan ili dva dana strogo mirujete u krevetu, a dok ležite preporučuje se da stavite termofor ispod desnog rebra, ne mestu gde se otprilike nalazi jetra, zato što toplota podstiče cirkulaciju i samim tim brže dejstvo belih krvnih zrnaca – leukocita koji štite imuni sistem odnosno brane organizam od štetnih materija i eliminišu patogene mikroorganizme koji izazivaju oboljenja.

Kako biste što bolje očistili jetru od toksina ovaj recept primenjujte u trajanju od mesec dana, tačnije svaki drugi dan. Potom napravite pauzu od pola godina pa opet sve ponovite kako bi detoksikacija bila potpuna, a jetra normalno funkcionisala bez štetnih materija.

FLORALIPFloralip® bljne kapi za jetru, holesterol i trigleciride je tradicionalna receptura poznatih lekovitih biljaka, koja je naučno potvrđena da blagotvorno deluje na stomak, creva, izlučivanje vode, masnu jetru, pankreas i čišćenje krvi.

Floralip® biljne kapi pozitivno deluje na stimulisanje žlezda sa unutrašnjim lučenjem, hormone i enzime i deluje kao prirodni – biljni lek za kontrolu apetita. Osim što deluju pre svega na skidanje holesterola koriste se i kao prirodni lek za masnu jetru, sadrže biljku sikavicu (Silybum marianum) koja predstavlja jednu od najboljih biljaka za zaštitu i detoksikaciju jetre.

Pogledajte i ...

Rani simptomi psorijaze

Rani simptomi psorijaze

Klinička slika psorijaze je najčešće karakteristična i lako prepoznatljiva. Manifestuje se pojavom crvenih pečata, jasno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *