Početna / Endokrini sistem / Držite pod kontrolom povišen šećer u krvi
Držite pod kontrolom povišen šećer u krvi

Držite pod kontrolom povišen šećer u krvi

Povišen šećer u krvi je veoma ozbiljno oboljenje, koje može da ima čak i strašne posledice, a u današnje vreme je jako često. Vremenom, ova bolest može da uzrokuje oštećenje bubrega, nerava, slepilo…

Šećernu bolest treba ozbiljno shvatiti. Ali uz pravilan način ishrane i redovnu terapiju s njom se može normalno živeti.

Ne preskačite obroke

Da biste imali kontrolu nad nivoom šećera u krvi, potrudite se da vam razmak između dva obroka bude od četiri do šest sati. Obrok u isto vreme svakog dana takođe pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi.

Rasporedite unos ugljenih hidrata jednako tokom celog dana

Preskakanje obroka nije pametno ako imate dijabetes. Ovo važi čak i ako planirate da idete na zabavu ili neki događaj. Ne preskačite obroke da biste ,,sačuvali’’ kalorije za kasnije. Kada stignete na zabavu, potrudite se da jedete istu količinu ugljenih hidrata kao inače. Lepo je častiti sebe, samo nemojte preterivati.

Balansirajte ono što servirate na tanjir

Brojanje ugljenih hidrata i kalorija ili izračunavanje glikemijskog indeksa hrane može da bude veoma komplikovano! Evo jednostavnog trika koji vam može pomoći da počnete da se bolje hranite. ,,Metod tanjira’’ vam pomaže da unosite odgovarajuće kombinacije i količine hrane iz različitih grupa – ugljenih hidrata, proteina i zdravih masti. Unos odgovarajuće kombinacije može da pomogne u kontrolu krvnog pritiska i nivoa energije.

Podesite ishranu

Postepeno možete da počnete da uvodite i druge zdrave promene nakon što ste usvojili ove. Na primer, polako prilagodite ishranu tako da se okrenete zdravijem izboru hrane.

Umesto pire krompira sa puterom i sosom, pokušajte da jedete običan kuvani krompir sa malo mladog sira. Ili jedite ribu ili piletinu umesto crvenog mesa sa puno masti.

Vođenje računa o onome što jedete je jedna stana života sa dijabetesom.

FLORADIJABETFloradijabet biljne kapi, u svom sastavu imaju biljke koje pored tradicionalne upotrebe, predstavljaju i naučno potvrđenu kombinaciju biljaka koje regulišu šećer u krvi.

Floradijabet kapi su 100% prirodni biljni preparat na bazi grčkog semena, pelina, artičoke i koprive, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Pogledajte i ...

Uzroci problema sa štitnom žlezdom

Uzroci problema sa štitnom žlezdom

Štitna žlezda je jedna od najvažnijih žlezda u endokrinom sistemu. Osetljiva i delikatna, štitna žlezda …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *