Erektilna disfunkcija – vitamini i minerali koji pomažu

Erektilna disfunkcija - vitamini i minerali koji pomažu

Erektilna disfunkcija – vitamini i minerali koji pomažu

Erektilna disfunkcija je seksualna disfunkcija koju karakteriše nemogućnost postizanja ili održavanja normalne erekcije. Postoje različiti uzroci za erektilnu disfunkciju, uključujući smanjenje proticaja krvi u penisu, hormonalne probleme, lekove i psihološke faktore.

Konvencionalna terapija za ovaj problem uključuje lekove, različite pomoćne uređaje i psihoterapiju.

Neki vitamini i minerali takođe mogu pomoći u poboljšanju erektilne disfunkcije, međutim, ako uzmete u obzir uzimanje suplementa, prvo se obratite stručnom licu.

Vitamin E

Vitamin E poboljšava efekte nekih konvencionalnih lekova koji se koriste za erektilnu disfunkciju, prema maloj studiji iz 2008. godine. Autori su otkrili da većina učesnika koji nisu dobro odgovorili na standardnu terapiju doživljavaju povećanu rigidnost penisa kada dodaju 300 mg vitamina E dnevno. Suplementacija sa vitaminom E može pomoći pojedincima sa seksualnom disfunkcijom jer podržava i proizvodnju hormona.

Folna kiselina

Dijabetes može uticati na nerve, uključujući i nerve penise; dijabetičari najčešće doživljavaju erektilnu disfunkciju. jedna studija iz 2006. godine ocenila je koristi korišćenja folne kiseline i mioinozitola, još jednog vitaminskog hranljivog materijala. U stdiji je učestvovalo skoro 200 pacijenata sa dijagnozom dijabetesa i erektilne disfuncije, a dnevna upotreba doze folne kiseline iznosila je 400 mikrograma tokom studije. Autori su zaključili da ova kombinacija ima terapeutski potencijal za erektilnu disfunkciju kod dijabetičara, ali je potrebno dalje istraživanje kako bi se potvrdili ovi nalazi.

Vitamin C

Vitamin C je antioksidantni vitamin, i stoga pomaže u sprečavanju oštećenja ćelija uzrokovanih slobodnim radikalima. Može takođe pomoći da se poboljšaju simptomi seksualnih disfunkcija kod muškaraca i žena jer poboljšava protok krvi u genitalnom području.

Kalcijum

Kalcijum, zajedno sa folnom kiselinom, vitaminom E i C, možw imati terapeutske efekte za lečenje erektilne disfunkcije, pokazuje istraživanje iz decembra 2010. godine. Naučnici su otkrili da svi ovi nutrijenti pozitivno utiču na neke vaskularne faktore i time poboljšavaju erektilnu disfunkciju. Studija takođe ukazuje na to da ova kombinacija vitamina i minerala može pomoći uobičajenim lekovima koji se koriste za lečenje erektilne disfunkcije da deluju efikasnije.

Beli luk

Jedite beli luk, budući da on izaziva da telo oslobađa azot oksid u krv – kao i vijagra. Dnevne doze belog luka mogu takođe smanjiti krvni pritisak i holesterol u krvi, koji su doprinoseći faktori za erektilnu disfunkciju.

BILJNE KAPI BABIN ZUB su 100% prirodan proizvod koji uspešno pomaže kod erektilne disfunkcije.

Aktivni sastojci biljke babin zub (lat. Tribulus terrestris) podsiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH), što zauzvrat daje signal polnim žlezdama za povećano lučenje muških polnih hormona – testosterona, čija povećana količina dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

BILJNE KAPI BABIN ZUB deluju tako što:

  • jačaju erekciju,
  • regulišu nivo muških hormona i
  • povećavaju protok krvi u penis.
  • Koristite ih bez bojazni od neželjenih reakcija i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.