Snizite visok krvni pritisak

Snizite visok krvni pritisak

Snizite visok krvni pritisak

Visok krvni pritisak se često povećava sa povećanjem težine. Gubljenje samo nekoliko kilograma može pomoći da se snizi krvni pritisak. Gubljenje težine takođe pomaže da se poveća efikasnost lekova za sniženje krvnog pritiska. Pored gubljenja kilograma, takođe treba obratiti pažnju i na obim struka. Preveliki obim struka dovodi do većeg rizika od visokog krvnog pritiska.

Redovna fizička aktivnost, od najmanje 30 do 60 minuta makar tri dana u nedelji. To može da snizi krvni pritisak od 4 do 9 milimetara živinog stuba. Ukoliko uspostavite određeni kontinuitet vežbanja, ne treba da prođe mnogo vremena da primetite razliku. Ako do sad niste bili aktivan vežbač, povećanje forme i bavljenje fizičkom aktivnošću može smanjiti krvni pritisak u roku od samo nekoliko nedelja. Čak i umerena aktivnost od 10 minuta u isto vreme, kao što su hodanje i trening snage, može da pomogne.

Ishrana bogata žitaricama

Korigujte način ishrane postepeno. Ishrana bogata žitaricama, voćem, povrćem i nisko-masnim mlečnim proizvodima može vrlo brzo sniziti nivo holesterola, što povlači i sniženje pritiska. Nije lako promeniti navike u ishrani, ali da bi vam bilo lakše, vodite dnevnik ishrane. Zapisujući šta jedete, koliko, kada i zašto. Na taj način možete otkriti neke navike u ishrani kojih se možete odreći bez posledica. Pojačajte unos kalijuma, jer on može umanjiti efekte natrijuma na krvni pritisak. Najbolji izvor kalijuma je hrana, kao što su voće i povrće, a ne suplementi. Smanjite natrijum u ​​ishrani i pratite koliko soli koristite u ishrani. Jedite manje obrađene hrane, jer ona sadrži najviše natrijuma. Ograničite unos alkoholnih pića.

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi pojačavaju protok krvi kroz miokard, a periferni otpor u krvnim sudovima smanjuju. Koriste se kao dopunska terapija kod srčane insuficijencije, sprečavaju aritmiju, šire koronarne krvne sudove, smanjuju nivo holesterola i triglicerida, ublažavaju simptome angine pektoris.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.