Pomoć kod obilne menstruacije

Pomoć kod obilne menstruacije

Pomoć kod obilne menstruacije

Nivo vitamina A je promenljiv u telu tokom ciklusa, postoji veza između nivoa ovog vitamina i nivoa ženskih hormona, dok potpuni nedostatak vitamina A tokom dugog vremenskog perioda može bukvalno dovesti do veoma obilnog krvarenje tokom onih dana u mesecu.

U nekim slučajevima, nedostatak vitamina A nije problem koji dovodi do obilnih menstruacija; to može biti i nešto drugo, kao što je to da drugi minerali i vitamini ne koriste vitamin A “na pravi način” u svome telu. Jedan odličan primer za ovo je Cink – Kada se oslobađa vitamin A iz “skladišta”, kao što je jetra, potreban mu je specijalni enzim da bi se oslobodio. Cink je veoma bitan da bi se oslobađanje dogodilo, a ako on nedostaje u telu, vitamin A prosto ne može uraditi svoj posao. Da zaključimo, nedostatak drugih minerala i vitamina uzrokuje na koji način će se vitamin A koristiti u našem telu, te stoga može doći do propratnih pojava kao što je i obilna menstruacija.

UZIMANJE VITAMINA

Dakle, pored uzimanja tableta, šta još može pomoći kod obilne menstruacije? Vitamin C je jedan od stvari za koji se pokazalo da pomaže. Kada uzimate hranu koja je bogata gvožđem, absorbcija samog gvožđa iz izvora koji nije životinjskog porekla se povećava, što dovodi do boljih mentsrualnih stanja.

Bioflavonoid može takođe pomoći – on se nalazi neposredno ispod površine vaše kože, i kada se kombinuje sa vitaminom C i hranom bogatom gvožđem, imate recept za uspešno postizanje lakših mentruacija.

Naravno, najrazumnija opcija koju možete imati kada želite da prebrodite obilne i bolne menstruacije je da svakodnevno uzimate multivitamine, naročito ukoliko dugo patite od ovog stanja. Preporučuje se uzimanje više od 20mg gvožđa naročito posle obilne menstruacije. Primetićete da u mnogim multivitaminima ima oko 10mg, što ostavlja prostor da vi unesete ostatak kroz hranu bogatu gvožđem kao što je, na primer spanać.

FLORAVITEX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod na bazi konopljike, biljke koja je poznata kao prijatelj ženskog zdravlja. Dokazano je da ovaj biljni preparat pomaže kod gotovo svih ginekoloških problema žene, uključujući teško i neredovno menstrualno krvarenje.

FLORAVITEX KAPI uspešno regulišu hormonski disbalans kod žene, koji je jedan od vodećih uzroka za teške i neredovne menstruacije. Stabilizujte svoj menstrualni ciklus na sasvim prirodan i bezbedan način, bez hormona koji mogu da imaju niz neželjenih efekata.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.