Migrena

Migrena

Migrena

Osnovna karakteristika migrene je jaka glavobolja, praćena vrtoglavicom ili povraćanjem. Može trajati nekoliko sati pa do nekoliko dana. Migrena uglavnom počinje u vreme puberteta, a smanjuje se ulaskom u srednje godine života. Migrene su najčešće vezane uz menstrualno razdoblje ili za određenu vrstu hrane. Mivgrena se češće pojavljuje kod žena nego muškaraca.

Migrena se uglavnom pojavljuje bez nekog posebnog razloga. Migrena može biti nasledna bolest u porodici. Neke vrste hrane mogu uzrokovati pojavu migrene (limun, pomorandža, sir, kafa, čokolada, crveno vino i pržena hrana). Drugi uzroci migrene su jaka svetlost, buka, promene vremena, stres, umor i hormonske promene.

Uočeno je da su napadaji migrene češći neposredno pre početka menstruacije.

Simptomi migrene

  • Poremećaji s vidom
  • Oštra glavobolja prisutna na jednoj strani glave ili lica ili u celoj glavi
  • Vrtoglavica i povraćanje
  • Snažna neprijatna reakcija na jako svetlo ili buku

Prirodno lečenje

Migrene koje prate pojavu menstruacije
Konopljika Floravitex kapi

Valerijana

Povratić – biljka koja leči migrenu

Za tretiranje migrene se koristi koren biljke od koje se mogu napraviti čaj, tinktura i kapi valerijane. Komponente koje se nalaze u valerijani deluju poput sedativa i opuštaju čitav organizam. To dejstvo utiče i na napete krvne sudove i mišiće i pruža potrebno olakšanje. Osim toga, valerijana pomaže kod iscrpljenosti, stomačnih problema i posledica nastalih zbog psihološkog stresa.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE, na bazi ekstrakta biljke koja se zove povratić (Tanacetum parthenium L.) se preporučuju kao pomoćna terapija u profilaksi migrene.

Odavno je poznato da je povratić veoma efikasan u lečenju glavobolja, uključujući i migrene.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE dovode do produženja intervala između migrenoznih napada i smanjenja intenziteta propratnih pojava.

Ove biljne kapsule sadrže mnoge korisne materije, od kojih je najznačajnija seskviterpenski lakton partenolid koji se nalazi u najvećem procentu i koji je nosilac antimigrenoznog delovanja MIGRESAN BILJNIH KAPSULA.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.