Početna / Imuni sistem / Kantarionovo ulje protiv kandide

Kantarionovo ulje protiv kandide

Kantarionovo ulje spada u jedno od najpoznatijih lekovitih ulja, veoma nam je dostupno, a može se koristiti za tretman velikog broja bolesti.

Hypericum perforatum je botaničko ime za kantarion, koji je poznat još i po nazivima: gospina trava, bogorodičina trava, gorac, strašno zelje, krvavac, gospino zelje, bljuzgavac, kantarijon, sentjanzovka, sentjanzevka.

Ljudi antičke Grčke su koristili ovu biljku za lečenje različitih stanja, uključujući i nervna oboljenja. Listovi i cvetovi kantariona sadrže hipericin i pseudohipericin. Kantarion je višegodišnja žbunovita biljka, koja prirodno raste u oblastima Azije, Afrike, Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

Kantarionovo ulje se dobija iz cveta ove biljke, a spada u najlekovitija ulja.

Kantarion lekovita svojstva

Kantarion poseduje antivirusna i antibakterijska svojstva. Ova biljka je uobičajeni biljni lek za lečenje depresije i neke studije pokazuju da kantarion može biti efikasan u ove svrhe.

Druge moguće upotrebe kantariona u lekovite svrhe obuhvataju tretiranje:

 • infekcija i upala
 • simptoma menopauze i PMS-a
 • afektivnog poremećaja i opsesivno-kompulsivnog poremećaja
 • rana, čireva i posekotina
 • opekotina prvog stepena
 • hemoroida
 • proširenih vena
 • ginekoloških bolesti (uključujući upale i ciste jajnika, gljivice, kondilome, herpes)
 • kožnih tegoba, uključujući akne i bubljice
 • strija
 • celulita
 • ožiljaka
 • upale mišića i nerava
 • artritisa, reume i gihta
 • respiratornih tegoba (prekomerne sluzi u plućima)
 • želudačnih tegoba i upale creva
 • nekontrolisanog mokrenja u krevet.

Kantarion se može naći u obliku kapsula, tinkture, ulja ili u sirovom obliku, a svi ovi preparati imaju svoju posebnu upotrebu. Hemijski sastojci kantariona uključuju bioflavanoide i niz antioksidanata koji mogu imati značajan uticaj kako na hormonalne, tako i na fizičke i hemijske karakteristike organizma.

Kantarionovo ulje gljivice

Pored toga što deluje protiv virusa i bakterija, kantarionovo ulje za gljivice takođe predstavlja prirodni lek. Prevashodno se koristi za vaginalne gljivične infekcije, tj. infekciju kandidom (Candida albicans). Može se koristiti i za gljivične infekcije na koži i noktima.

Kako se koristi kantarionovo ulje za gljivice?

Za prirodno lečenje vaginalne gljivične infekcije, sve što je potrebno da uradite jeste da umočite tampon u kantarionovo ulje i stavite ga u vaginu, gde treba da odstoji nekoliko sati. Ponovite postupak po potrebi, odnosno menjajte tampone koliko je potrebno. Možete se odlučiti i za vaginalete sa kantarionovim uljem, koje se kupuju u apoteci.

Kantarionovo ulje za gljivice na koži i noktima treba koristiti tako što ćete jednostavno naneti malo ovog ulja na inficiranu oblast.

Kako da napravite kantarionovo ulje?

Nakon što su odstojali preko noći (radi eliminisanja insekata koji se mogu naći u cvetu), sveže cvetove kantariona treba staviti u čistu staklenu posudu i preliti hladno ceđenim maslinovim uljem. Mera koju ćete koristiti jeste 100 g cvetova na 1 l ulja. Prekrijte posudu sa gazom i privežite gumicom, te ostavite da odstoji 40 dana na suncu. Nakon isteka predviđenog perioda, procedite ulje kroz gazu, a ne zaboravite da pritisnete cvetove kantarina, kako bi izašlo svo ulje.

Dobijeno kantarionovo ulje, koje treba da bude tamno crvene (do ljubičaste) boje, treba čuvati u staklenim bocama od tamnog stakla, na tamnom i hladnom mestu. Nemojte čuvati kantarionovo ulje u frižideru.

kandidaCANDIDAPLANT KAPI su 100% prirodan preparat koji se koristi protiv gljivičnih infekcija, odnosno kandide (Candida albicans). Ovaj biljni preparat zaustavlja rast gljivica i potpuno ih ubija, eliminiše toksine iz tela, regeneriše sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta, normalizuje bakterijsku floru i jača imunitet.

BILJNE KAPI CANDIDAPLANT su kreirane od prirodnih ekstrakata nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša i zahvaljujući svom anti-gljivičnom delovanju, pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija kože i sluzokože, prouzrokovanih dermatofitima, kvascima, plesnima i sličnim organizmima.

CANDIDAPLANT KAPI protiv kandide mogu da se koriste i za tretman gljivičnih infekcija kod dece. Nemaju kontraindikacija i neželjenih reakcija.

Pogledajte i ...

Neki od uzroka psorijaze

Neki od uzroka psorijaze

Neka istraživanja su pokazala da se psorijaza pojavljuje kao rezultat slabog imunog sistema. Imuni sistem …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *