Sindrom iritabilnih creva

Sindrom iritabilnih creva

Sindrom iritabilnih creva

Sindrom iritabilnih creva jedna je od najčešćih bolesti digestivnog sistema. Karakterišu ga bolovi u stomaku povezani sa konstipacijom ili dijarejom. Javlja se u svim starosnim grupama, a najčešće između 25 i 50 godina.

Simptomi sindroma iritabilnih creva

Smatra se da postoji velika verovatnoća za dijagnozu SIC-a ako imate simptome kao što su ponavljajuća bol u stomaku i nelagodnost tokom barem 3 dana mesečno u zadnja tri meseca, zajedno sa dva ili više niže navedenih simptoma:

  • olakšanje od bolova nakon pražnjenja creva
  • pojava bola ili nelagodnost povezanih s promenama učestalosti pražnjenja stolice
  • pojava bola ili nelagodnost povezanih s promenama u obliku stolice

Kako lečiti sindrom iritabilnih creva

Vrlo je moguće da je sindrom iritabilnih creva psihosomatska bolest koja je povezana sa svakodnevnim stresom. Takođe je verovatno da određeni, nezdravi način života može pogoršati situaciju. Veoma je važno detaljno razmotriti svoje svakodenvne navike i ispraviti ono što je loše. Na primer probajte da iz ishrane izbacite gazirane napitke sa puno šećera, veštačkih zaslađivača kao što je aspartam i sorbitol, veštačkih boja, mirisa i naravno sa puno kofeina. Takođe probajte da iz ishrane eliminišete mesne prerađevine i mlečne proizvode. Voće i povrće pre upotrebe dobro operite pod mlazom tekuće vode i ostavite da stoji u posudi sa čistom vodom pola sata pre upotrebe.

Smanjenje stresa

Sindrom iritabilnih creva s razlogom se nazivaju i nervozna creva. Probavne tegobe su usko povezane sa stresom, anksioznošću, depresijom i nervozom i ponekad je teško odrediti šta je uzrok, a što posledica. Kako bi se rešili problemi u oba smera, uz pravilnu ishranu, potrebno je maksimalno uticati na smanjenje stresa u svakodnevnom životu.

Gastocolon biljne kapi su prirodni biljni preparat koji je stvoren sa ciljem da pomogne svim pacijentima koji boluju od sindroma nervoznih creva, Kronove bolesti i hroničnog kolitisa.

Gastocolon tinktura za nervozna creva deluje blago umirujuće, opušta i smanjuje napetost u crevima, normalizuje crevnu floru i pomaže u regulisanju probave i regeneraciji sluznice creva. S obzirom da su nervozna creva najčešće posledica stresa, nervoze, nepravilne ishrane i colitisa ovo višestruko delovanje Gastocolon biljnih kapi garantuje da će tegobe posle redovne upotrebe biljnih kapi nestati.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.