Muška neplodnost

Muška neplodnost

Muška neplodnost

Samo jedan od četvorice muškaraca poseduje optimalnu brojnost, količinu i kvalitet spermatozoida. Prema nekim procenama u poslednjih 80 godina ta je brojka za 50% manja danas nego ranije i nastavlja da opada! Iako je tačan uzrok progresije nemoguće sa sigurnošću utvrditi, vrlo je verovatno da dobar deo razloga leži u različitim zagađivačima iz okoline koji oštećuju DNK, u gojaznosti i oksidativnom stresu.

Četiri glavna faktora trebaju biti zadovoljena kako bi se utvrdila plodnost kod muškaraca: brojnost spermatozoida, njihova morfološka svojstva, mobilnost i DNK integritet.

Postoje medicinske metode koje zahtevaju upotrebu medikamenata uz, na žalost, prilično izražene negativne posledice. I to je jedan od razloga što lečenju pristupaju uglavnom žene. Upravo zbog neželjenih posledica tretmana medikamentima nekoliko važnih studija učinjeno je s dodacima ishrani, a njihovi rezultati daju nadu da se stvari mogu značajno popraviti na prirodan način.

Važnost kvalitetne ishrane, poput one mediteranske, bavljenje fizičkim aktivnostima i opuštanje od stresa ne samo da će nam poboljšati kvalitet života nego i njegovu reprodukciju.

Povezanost oksidativnog stresa istražena je u nekoliko kliničkih studija koje pokazuju kako je kod muškaraca s izraženim oksidativnim stresom broj spermatozoida manji, a oštećenja na ćelijskom nivou veća. Bolja opskrbljenost organizma antioksidantima uz brojnost i kvalitetu, utiče i na bolju pokretljivost spermatozoida. Ova je razlika izraženija s godinama.

Antioksidanti koji su pokazali dobar učinak su vitamini C i E, minerali cink i selen i koenzim Q10 i astaksantin.

BILJNE KAPI BABIN ZUB su 100% prirodan proizvod namenjen lečenju muške neplodnosti. Aktivni sastojak ovog preparata, ekstrakt biljke Tribulus terrestris, poznate i kao gokshura, je ajurvedski lek za povećanje broja spermatozoida i poboljšanje kvaliteta spermatozoida, jer može povećati nivo hormona. Studija iz 2012. godine od strane indijskih istraživača takođe je ustanovila da ova afrodizijačna biljka može da bude korisna u lečenju oligozoospermije (nizak broj spermatozoida).

BILJNE KAPI BABIN ZUB možete da koristite za jačanje erekcije, regulisanje nivoa muških hormona i povećavanje protoka krvi u penis. Koristite ih bez bojazni od neželjenih efekata i kontraindikacija.

 

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.