Pomozite sebi, rešite se stresa

Pomozite sebi, rešite se stresa

Pomozite sebi, rešite se stresa

Svi smo na neki način pod stresom, to je činjenica od koje ne možemo da pobegnemo ni na poslu, ni kod kuće. Ankisoznost se sve češće spominje u ordinacijama i svakodnevnoj komunikaciji. Međutim, nije sve tako crno kao što izgleda ako celokupnom problemu pristupimo ozbiljno.

Ono što morate znati je da stres povećava rizik od mnogih bolesti kao što su hipertenzija, gojaznost, srčana oboljenja, dijabetes i kancer dojki. Imajući to na umu, jasno je da moramo da naučimo da kontrolišemo nivo stresa. I to ne samo zbog očuvanja duševnog zdravlja i sreće, već i zbog opšteg fizičkog zdravlja.

Procesi u organizmu:

Organizam proizvodi hormone koji aktiviraju reakciju “bori se” i “beži”. Nadbubrežne žlezde oslobađaju adrenalin, kao inicijalnu energiju koja nam je potrebna da se izborimo sa situacijom. Ovaj hormon, zajedno sa noradrenalinom, povećava krvni pritisak, ubrzava rad srca i podstiče znojenje.

Želudac počinje da proizvodi više kiseline zbog ubrzavanja procesa varenja preostale hrane i njenog pretvaranja u ekstra energiju. S druge strane, opšti proces varenja se usporava, jer organizam ne može da savlada ovaj zadatak u situaciji u kada treba da se izborimo sa problemom.

Srce sve brže radi zbog distribucije hormona stresa u organizmu, kao i ravnomerne prokrvljenosti glavnih grupa mišića.

Kortizol se oslobađa u organizmu nekoliko sati. To uslovljava porast šećera u krvi, kao važnog, ekstragoriva, koje je telu potrebno da se izbori sa stresnom situacijom.

Pomozite sebi, konkretni saveti:

  • Bavite se fizičkim aktivnostima
  • Učinite dobro delo za nekog drugog
  • Nađite vreme za sebe, ponekad se osamite
  • Vodite računa kad i šta i koliko jedete

Uvek imajte na umu da nikad ne možete da rešite sve probleme koji vas okružuju. Nemojte da gubite energiju na situacije i ljude na koje ne možete da utičete. Fokusirajte se na sebe, svoje poslove i na onaj deo aktivnosti za koji ste direktno odgovorni. Organizujte i slobodno vreme, videćete koliko će vam pomoći.

FITORELAX BILJNE KAPI su potpuno prirodan proizvod koji vam pomaže da se izborite sa stresom na prirodan i bezbedan način. Ove biljne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja, u pažljivo odabranom odnosu – a lekovite supstance koje potiču iz ovih biljaka deluju umirujuće i opuštajuće.

FITORELAX BILJNE KAPI možete slobodno da koristite duže vreme jer ne izazivaju zavisnost, nemaju kontraindikacija i neželjenih reakcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.