Gljivična infekcija – čest problem

Gljivična infekcija - čest problem

Gljivična infekcija – čest problem

Veoma čest ginekološki problem sa kojom se žene tokom života susreću jeste vaginalna gljivična infekcija, koja ume da bude brlo uporna, a javlja se zbog niza faktora, na prvi pogled poptuno bezazlenih i uobičajenih.

Gljivična infekcija se načešće javlja usled upotrebe antibiotika, nošenja mokrih gaćica preko leta, korišćenja preterano agresivnih sredstava za intimnu nega, ali i ishrane bogate ugljenim hidratima…

Glavni simptomi mogu da budu svrab, obilan beli sekret i crvenilo sluzokože, a ova infekcija pogodi i do 75 odsto žena tokom života.

Šta doprinosi razvoju gljivica

Pored gore pomenutih razloga, postoji još nekoliko uzroka koje utiču na vaginalnu gljivičnu infekciju, koja se najčešće javlja prilikom pada imuniteta.

Dve do tri ovakve infekcije godišnje nisu razlog za veliku brigu, ali sve preko toga je zabrinjavajuće.

  • Konzumiranje većih količina alkohola
  • Stresan život i malo sna
  • Ishrana bogata takozvanim kiselim namirnicama
  • Nošenje preuskih gaćica i tesnih pantalona
  • Svakodnevna upotreba dnevnih uložaka
  • Trudnoća i dijabetes
  • Pranje gaćica na temperaturi nižoj od 60 stepeni

Odlazak kod ginekologa je uvek najbolje rešenje, međutim ako ste sprečene iz nekog razloga, postoji “hitna pomoć” za ovaj problem i nalazi se u vašoj kuhinji.

Beli luk

Ako je verovati starinskim receptima – beli luk je najbolji prirodni lek u borbi proitv gljivica i bakterija. Potrebno je jedan čen oljuštiti i umotati ga u sterlinu gazu, tako da formirate nešto poput tampona, a potom ga staviti direktno u vaginu. Vodite računa da deo gaze ostane van vagine, kako biste lakše izvadili. Terapiju treba sprovoditi sve dok se infekcija ne povuče.

Soda bikarbona

Ovaj moćan začin pospešuje alkalno stanje organizma koje ne pogoduje gljivicama. Najbolje je da pripremite eliksir od dve litre prokuvane vode u koje treba da dodate dve kašike sode bikarbone, pa tom tečnošću da ispirate vaginu tokom mesec dana. U toku menstrualnih dana, ovaj tretman preskočite.

Kantarionovo ulje

Malu količinu ulja izručite u čistu posudicu, a potom namočite tampon ovim prirodnim uljem. Tampon ne bi smeo da bude natopljen. Ovu metodu ponavljajte jednom dnevno sve dok simptomi infekcije ne nestanu.

kandidaCANDIDAPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji deluje protiv kandide, na taj način što potpuno zaustavlja rast gljivica i ubija ih, uklanja toksine iz tela i regeneriše sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta. Ove biljne kapi takođe normalizuju bakterijsku floru i jačaju imunitet.

Napravljene su od prirodnih ekstrakata nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša.

Nakon redovne i adekvatne primene, CANDIDAPLANT BILJNE KAPI pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.