Kantarion protiv kandide, depresije, povišenog krvnog pritiska…

Kantarion protiv kandide, depresije, povišenog krvnog pritiska...

Kantarion protiv kandide, depresije, povišenog krvnog pritiska…

Poslednjih godina kantarion postaje sve popularniji kao sredstvo za ublažavanje i lečenje depresije jer postoje brojna naučna istraživanja koja potvrđuju njegovo lekovito dejstvo. Osim u lečenju depresije, kantarion je pokazao sjajne rezultate u ublažavanju simptoma gastritisa, čira na želucu, bolesti bubrega, jetre, slezine i bešike, povišenog krvnog pritiska i srčanih oboljenja, opekotina, hemoroida….

Kantarion za želudac

Dobro je poznato da čaj od kantariona pozitivno utiče na funkciju želuca i pomaže kod bolesti želuca. Ukoliko imate problem sa viškom želudačne kiseline, čirom na želucu, otežanim varenjem ili sa osećajem nelagodnosti u želucu, pijte po jednu šolju čaja od kantariona dnevno i rezultati će biti vidljivi.

Čaj od kantariona protiv depresije

Naučna istraživanja su pokazala da čaj od kantariona pozitivno deluje kod blažih stanja depresije jer je dokazano da ima dejstvo poput lekova koji se koriste kao antidepresivi. Kantarion sadrži hemikalije kao što su hipericin, flavonoid i hiperforin koji doprinose povećanju neurotransmitera, serotonina i dopamina, što doprinosi boljem raspoloženju i boljoj funkciji nervnog sistema. Svakodnevnim ispijanjem čaja od kantariona otklonićete anksioznost, promene raspoloženja, osećaj umora, problem sa nesanicom. Osim za ove probleme, kantarion čaj je dobar i za opsesivno-kompulsivni poremećaj. Napomena: Ako koristite bilo kakve antidepresive, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom da li smete da pijete caj od kantariona.

Kantarion protiv kandide

Kandida je gljivica koja živi u našem organizmu. Međutim, problem nastaje kad ona počne da se razmnožava. Najčešće je prisutna u ustima, crevima, želucu i vaginalnom kanalu. Na razmnožavanje kandide mogu uticati razni faktori kao što su prekomerni stres, pad imuniteta, loša ishrana, kao i dugo korišćenje antibiotika. Čaj od kantariona se pokazao kao sjajan prirodni lek u borbi protiv kandide. Da biste doprineli što boljem izlečenju od kandide, pijte svakog dana po četvrtinu šolje mlakog čaja od kantariona tri puta dnevno. Takođe, za kandidu možete koristiti i kantarionovo ulje za unutrašnju upotrebu, naravno, uz konsultacije sa lekarom.

Čaj od kantariona za lice

Kantarion se može koristiti i za spoljašnju upotrebu. S obzirom na to da kantarion ima antiupalno i analgetsko dejstvo, upotreba čaja od kantariona Vam može pomoći kod raznih osipa, pa i kod psorijaze. Čaj od kantariona je dobar prirodni lek za čišćenje rana, posekotina i blažih opekotina. Lekovitost čaja od kantariona možete koristiti i za lice, naročito ako imate problema sa aknama ili ožiljcima od akni. Koristite ga kao tonik za čišćenje lica tako što ćete naneti na parče vate ili tupfer i tako očistiti lice.

Upotreba čaja od kantariona u trudnoći

Trudnicama nije preporučljivo da konzumiraju čaj od kantariona jer još nije dokazano da li je bezbedan za trudnice. Takođe se ne preporučuje ženama koje planiraju trudnoću. Ukoliko ste koristili kantarion u bilo kom obliku u trenutku kad Vam je trudnoća otkrivena, obavezno se posavetujte sa lekarom kako da prekinete sa konzumiranjem.

Takođe, čaj od kantariona se ne preporučuje dojiljama jer može da izazove grčeve kod bebe.

Depresija prirodno lečenje

FITORELAX BILJNE KAPI su potpuno prirodan preparat koji je baziran na mešavini biljnih ekstrakata valerijane, matičnjaka, nane i hmelja – u pažljivo odabranom odnosu.

FITORELAX BILJNE KAPI dokazano deluju umirujuće kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice, a takođe mogu da pomognu i kod depresije, anksioznosti i stresa – na potpuno prirodan i bezbedan način.

Ove biljne kapi ne izazivaju zavisnost i možete da ih koristite bez bojazni od neželjenih reakcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.