Gljivične infekcije

Gljivične infekcije

Gljivične infekcije

Kada se poremeti prirodna ravnoteža zdravih bakterija oko vagine, gljivice se razmnožavaju gotovo nekontrolisano. Simptomi koji se potom javljaju su svrab i peckanje. Neke činjenice osnovne o ovim infekcijama nisu poznate svim ženama, čak i onima koje su takvu muku već osetile.

Ako osetite peckanje, svrab, bol tokom seksa, ali i gusti beli sekret bez mirisa u vagini, moguće je da niste dobili gljivičnu infekciju. Mnoge žene koje misle da pate od toga, zapravo imaju bakterijsku vaginozu ili, ako osećaju bol i peckanje tokom mokrenja, infekciju urinarnog trakta.

Gljivične infekcije, tehnički gledano, ne prenose se seksualnim putem. Međutim, seks može narušiti balans zdravih bakterija. U svakom slučaju, dobro je posetiti ginekologa ako nakon seksa sa nekim primetite gljivice – da biste tako isključili partnera koji je potencijalni prenosnik.

Istina o vlažnim kupaćim kostimima

Verovatno ste čuli priču da vlažni kupaći kostimi izazivaju pravu katastrofu. Doktori često savetuju da je dobro promeniti vlažne kupaće ili znojavu odeću nakon vežbanja jer se gljivice razmnožavaju u toplim uslovima. I to je istina. Međutim, to prevashodno važi za žene koje su već bolovale od sličnih infekcija, a ne za čitavu populaciju. Dakle, ako često imate problem sa gljivicama – klonite se mokrih kupaćih. U suprotnom, verovatno je sve u redu.

Pilule za kontracepciju

Faktore rizika nosi sve što menja nivo hormona, poput pilula za kontracepciju, ali i previše stresa, uzimanje antibiotika, povišen nivo šećera u krvi… Ako spadate u neku od ovih kategorija, posavetujte se sa lekarom da napravite strategiju za ubijanje gljivica.

kandidaCANDIDAPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji deluje protiv kandide, na taj način što potpuno zaustavlja rast gljivica i ubija ih, uklanja toksine iz tela i regeneriše sluzokožu digestivnog, urogenitalnog i respiratornog trakta. Ove biljne kapi takođe normalizuju bakterijsku floru i jačaju imunitet.

Napravljene su od prirodnih ekstrakata nevena, virka, vranilove trave, uve i sremuša.

Nakon redovne i adekvatne primene, CANDIDAPLANT BILJNE KAPI pomažu u otklanjanju ili regulisanju tegoba nastalih kod gljivičnih infekcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.