Uzroci hroničnog umora

Uzroci hroničnog umora

Uzroci hroničnog umora

Hronično ste umorni, a ne znate zašto. Ne radite previše, dovoljno spavate, ne pijete, ne putujete niti premošćujete razne vremenske zone, ne uzimate nikakve lekove poput beta blokatora, niti imate bilo kakvu bolest ili depresiju.

Uzroci hroničnog umora

 • Ako se već mesecima osećate umorni, možda je reč o psihogenom umoru. To nije bolest, osim ako vam tiroida lošije funkcioniše, jer u tom slučaju umor traje mesecima i godinama a da i ne znate pravi uzrok.
 • Ako se i posle dugog spavanja budite umorni, možda ste deprimirani a da to i ne znate. Kod većine bolesti, noćni odmor izaziva neko poboljšanje, ali nivo energije opada pred kraj dana. No, ako ste umorni bez nekog napornog rada dakle ako vas podjednako iscrpljuje sedenje i dokolica kao naporan rad, uzrok je emocionalne prirode.
 • Imate li seksualne probleme?
  Kod muškaraca impotencija izaziva umor, bilo kao izgovor (“Previše sam umoran” – kod žena je ekvivalentan simptom glavobolja) ili kao simptom depresije.
 • Ako ste na nekoj neobičnoj, brzoj dijeti, možda je umor izazvan ishranom. Da li ste se skoro oporavili od gripa ili infektivne mononukleoze? I jedno i drugo može izazvati dugotrajni hronični umor.
 • Da li uzimate diuretike? Ne samo da zbog njih gubite vodu i kalijum iz organizma već vam mogu smanjiti magnezijum na tako nizak nivo da zaista budete veoma iscrpljeni.
 • Ako ste umorni, imate naizmenično zatvor i proliv, i krv u stolici, možda imate tumor u crevu.
 • Da li stalno kašljete? Ovaj znak zajedno sa hroničnim umorom ukazuje na rak pluća, naročito ako ste pušač.
 • Hronični umor i gubitak apetita znaci su depresije, trovanja lekovima ili hronične infekcije.
 • Kad se pored umora javi i temperatura, očigledno je u pitanju neki fizički proces u organizmu, kao skrivena infekcija.
 • Ponekad je teško razlikovati običan umor od mišićnog. Više je bolesti koje selektivno pogađaju mišiče. Dakle, razmislite. Da li imate povremeno dvostruku sliku pred očima, povremene teškoče i govoru, kad gutate, dok žvaćete šniclu
 • Ako ste umorni i mršavite moguće je da je tiroida hiperaktivna ali i da ste emocionalno deprimirani. U ovom slučaju prepoznaćete i niz pratećih simptoma: zatvor, suva koža, preobilne menstruacije, zimogrožljivost i sl.

FITORELAX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji pomaže u smirenju i boljem funkcionisanju nervnog sistema, a takođe poboljšava i kognitivne sposobnosti. Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja – te deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

FITORELAX BILJNE KAPI su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, ali i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti; pomažu da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnog stresa.

Ne izazivaju pospanost i ne remete normalno dnevno funkcionisanje (kao određeni sedativi), ne izazivaju zavisnost i zato slobodno mogu da se koriste duži vremenski period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.