Biljke za štitnu žlezdu

Biljke za štitnu žlezdu

Biljke za štitnu žlezdu

Štitna žlezda ima značajnu ulogu u organizmu, a tu spada održavanje metabolizma svih ćelija, utiče na sintezu belančevina, zatim na frekvenciju srčane aktivnosti, a samim tim na cirkulaciju krvi u organizmu i još dosta toga. Na osnovu toga, ova žlezda je direktno odgovorna za pravilan fizički i mentalni razvoj i stanje organizma.

Smanjena funkcija štitne žlezde

Kada je u pitanju smanjena funkcija štitne žlezde, potrebno je uzimati namirnice bogate jodom, a to su: morska riba, dagnje, jastog, morske alge, riblje ulje i obavezno jodirana so.
Za ovaj poremećaj od davnina najpoznatiji prirodni lek je liker od oraha. Za liker se upotrebljavaju zeleni orasi jer su veoma bogati jodom. Pravi se tako što se oko 40 komada vrlo mladih oraha (dok su još zeleni), zaseče nožem (kako bi bolje ispustili sokove), stavi u veću staklenu posudu i prelije sa 2 l domaće komove rakije. Zatim se doda šećer po želji (ne previše). Posuda se dobro zatvori i ostavi da odstoji na suncu 6 nedelja. Nakon toga se procedi i nalije u flaše. Liker od oraha piti svako jutro na prazan stomak, jednu malu rakijsku čašicu.

Pojačana funkcija štitne žlezde

Kod uvećane funkcije štitne žlezde pomoći će čaj i obloge od ivanjskog cveća. Čaj pripremiti na uobičajen način, jednu malu kašiku ivanjskog cveća preliti jednom šoljom ključale vode i ostaviti da odstoji svega nekoliko minuta. Piti tri puta dnevno. Uporedo ispirati grlo (grgorati) sa nešto jačim čajem od ove biljke, što češće u toku dana.
Da bi efekat lečenja bio još bolji, na vratu gde se nalazi štitna žlezda, stavljati obloge od ivanjskog cveća (najbolje svežeg). Oblog se priprema tako što se cela biljka (u obliku malog buketića), samo na kratko prelije ključalom vodom i odmah stavi na maramicu. Kada se malo prohladi, držati oblog na vratu, tako što je biljka prislonjena direktno na kožu, oko sat vremena više puta dnevno. Ako je moguće, bolje bi bilo da bolesnik za to vreme miruje u krevetu.

U poslednje vreme sve više se prica o tome kako biljka aronija, pored mnogobrojnih lekovitih svojstava reguliše i rad štitne žlezde. Često se dešava da žene u periodu menopauze imaju poremećaj hormona štitne žlezde, pa se u oba slučaja (i kod smanjene i kod povećane funkcije), preporučuje upotreba čajeva od biljaka koje regulišu nivo hormona u organizmu, kao što su žalfija i bela imela.

TIROX BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji pomaže u lečenju poremećaja štitne žlezde, uključujući i otečenu štitnu žlezdu. Ove biljne kapi sadrže mešavinu biljnih tinktura gloga, bele imele, valerijane, matičnjaka, srdačice i virka.

TIROX BILJNE KAPI su bogate biološki aktivnim supstancama koje deluju i kod primene lekova kao što su eutirox i drugi hormoni, tako što normalizuju rad štitne žlezde bez obzira da li se radi o pojačanom ili smanjenom lučenju hormona štitne žlezde.

TIROX BILJNE KAPI za regulisanje rada štitne žlezde se koriste za lečenje bolesti i poremećaja rada štitne žlezde:

  • za benignu eutiroidnu gušavost kod pacijenata sa normalnom funkcijom štitne žlezde
  • za sprečavanje ponovne pojave gušavosti posle operacije
  • kod smanjenog lučenja hormona
  • za sprečavanje ponovne pojave tumora kod pacijenata sa karcinomom štitne žlezde
  • za uspostavljanje ravnoteže hormona štitne žlezde
  • kada se pojačano lučenje hormona leči antitiroidnim lekovima.
  • Ovo su potpuno prirodne kapi koje možete da koristite bez bojazni od neželjenih efekata i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.