Gastritis – lečenje

Gastritis – lečenje

Uzroci gastritisa mogu da budu infekcija Helicobacter pylori bakterijom, povraćanje, hronični refluks žuči iz dvanaestopalačnog creva, ali se javlja i kod obolelih od HIVA-a, Kronove bolesti i nekih autoimunih bolesti. Uzroci gastritisa mogu biti iritativna dejstva, poput konzumiranja alkohola, ili korišćenja nesteroidnih antiimflamatornih lekova poput aspirina, ili ibuprofena, ali i kod gutanja nekih baza ili kiselina.

Stres ima značajan uticaj na pojavu akutnog gastrtitisa, jer povećava lučenje želudačne kiseline.

U nekim slučajevima, nelečeni gastritis može da dovede do pojave ulkusa i malignih promena želuca.

Simptomi

  • bol u gornjem levom delu trbuha koji može biti tup, ali može biti oštar, probadajući i može se širiti u leđa
  • mučnina, gađenje i povraćanje, podrigivanje
  • neprijatan ukus u ustima
  • nadimanje
  • osećaj sitosti posle samo nekoliko zalogaja hrane ili pak odvratnost prema hrani, gubitak apetita
  • neobjašnjiv gubitak težine
  • zbog erozija na sluzokoži želuca koje mogu krvariti, može se pojaviti crna stolica

Gastritis – lečenje

Lečenje gastritisa zavisi isključivo od uzročnika. Tako, ukoliko je uzrok infekcija, podrazumeva se adekvatna antibiotska terapija. U slučaju da je uzročnik konzumiranje alkohola, ili prekomerna upotreba lekova, do smanjenja tegoba dolazi nakon eliminisanja ovih faktora.

U lečenju akutnog gastritisa, veoma je važan i higijensko-dijetetski režim ishrane koji podrazumeva nekoliko manjih i češćih obroka, izbegavanje masne i začinjene hrane, izbegavanje alkohola i lekova protiv bolova. Takođe vrlo pouzdan, prirodni i efikasan preparat jeste PRIMED 5 koji sem što utiče na poboljšanje krvne slike utiče blagotvorno i umirujuće na sluznicu želuca. Na potpuno prirodan način bez neželjenih efekata i kontraindikacija utiče pozitivno kao potpora u terapiji akutnog i hroničnog gastritisa i u eradikaciji ( eliminisanju) H. pylori.

Naš čuveni čaj za upalu želuca ili gastritis – BIOGASTRITIS ČAJ – baziran je na potpuno prirodnoj biljnoj mešavini i zapravo uključuje sledeće biljke: slatki koren, kamilicu, virak, kantarion, hajdučku travu, podubicu.

Dokazano je da ovaj 100% prirodan biljni čaj ublažava gastritis i podstiče isceljenje oštećene želudačne sluznice – čime sprečavate nedostatak vitamina B12.

BIOGASTRITIS ČAJ takođe deluje i protiv viška želudačne kiseline, heliko bakterije i čira na želucu. Ukoliko budete redovno koristili ovaj čaj za gastritis, sigurno ćete primetiti poboljšanje simptoma gastritisa.

Za najbolje rezultate savetujemo da koristite i BIOGASTRITIS KAPI – 100% prirodan preparat namenjen lečenju gastritisa i drugih želudačnih tegoba. Ovaj preparat nema neželjenih efekata i možete da ga koristite uz terapiju koju vam je inače propisao lekar.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.