Medveđa šapa za sniženje krvnog pritiska

Medveđa šapa za sniženje krvnog pritiska

Medveđa šapa za sniženje krvnog pritiska

Krvni pritisak je sila kojom srce pumpa krv u arterije. Normalan krvni pritisak ima vrednost 120/80 mm Hg, a sve preko toga, pre svega 140/90 mm Hg i preko se smatra visokim krvnim pritiskom. Kada je krvni pritisak visok, krv se snažno kreće kroz arterije. Ovo povećava pritisak na delikatna tkiva u arterijama i oštećuje krvne sudove. Kada se ne leči, visok krvni pritisak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija, uključujući moždani udar, srčani udar i oštećenje bubrega.

Medveđa šapa, šapika, paponjak, blatarica (Heracleum sphondylium L.) je biljka visoka do 1,70 m, male hranljive vrednosti, svega 50 kalorija.

Sadrži belančevine, masti, ugljene hidrate, vitamin C i karotin. Miriše na celer. Najviše se upotrebljavaju mladi sočni listovi i mesnate mlade stabljike sa još neotvorenim cvetnim pupoljcima, koji imaju jak miris i pomalo su gorkog ukusa.

Cvetovi su kao ogromni štitovi na vrhu stabiljke, belozelenkaste ili žućkaste boje. Cveta leti, raste po vlažnim mestima. Plodovi su kao kod kima, ali malo krupniji. Ima jaku izbrazdanu i šuplju stabiljku, obraslu kratkim dlačicama. Njeno latinsko ime govori da je ova biljka bila posvećena Herkulu, nešto zbog snage, a nešto zbog okrepljujućih svojstava.
Koristi se cela biljka, kao zelen za supu, salate, mešana variva i druga jela. Stabljika sa cvetnim pupoljcima koristi se sirova ili se prethodno popari vrelom vodom, uvalja u brašno ili testo za palačinke i peku na ulju.

Za jelo se koristi i koren u kome ima dosta skroba i šećera. Upotrebljava se kao dodatak supama i varivima. Od izrendanog svežeg korena kuvanjem u vodi dobija se sirup, koji se koristi kao začin, dodatak i preliv za jela. Koren se može sušiti i mleti za hlebno brašno.

Klinička ispitivanja su pokazala da ova biljka aktivno deluje na sniženje krvnog pritiska. Čaj od njenog ploda deluje postepeno i dugo, bez štete po srčani mišić, proširuje periferne krvne sudove, povećava diurezu i smanjuje ureu u krvi. Koristi se kao narodni lek protiv proliva i katara creva.

Ova gigantska biljka je na spisku najboljih afrodizijaka.

CARDIOPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji dokazano pomaže kod visokog krvnog pritiska, na taj način što regulišu krvni pritisak. Ove biljne kapi su na bazi ekstrakta divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjaka, valerijane.

CARDIOPLANT BILJNE KAPI su delotvorne kod gotovo svih kardiovaskularnih tegoba i možete da ih koristite bez bojazni od neželjenih reakcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.