Ženski problemi

zenski-problemi

Ženski problemi

Gotovo da nema žene koja nema neki ginekološki problem. Dobrim delom za to odgovorna je nezdrava ishrana, odnosno uopšteno nezdrav životni stil, ali i česta izloženost stresu. Neka od manje ozbiljnih stanja koja pogađaju sve veći broj žena su ciste, miomi, polipi…

Endometrioza

Endometrioza je pojava koja se odnosi na rast tkiva endometrijuma (unutrašnjeg sloja materice) izvan endometrijuma i miometrijuma materice. Takvo stanje podrazumeva rast sluznice materice na jajovodima, jajnicima, ali i krvarenje koje ostaje u trbušnoj šupljini pa izaziva upalne procese. Žene koje imaju endometriozu obično osećaju jake bolove u stomaku, imaju bolne polne odnose, a često se javlja i neplodnost. Ali ovi simptomi nisu pravilo jer neke žene zapravo ne osećaju nikakvu neprijatnost pa se stanje otkriva tokom redovnog pregleda. Endometrioza se rešava hromonskom terapijom, ali kod težih slučajeva obavljaju se i operativni zahvati.

Ciste na jajnicima

Najčešći problem koji se može javiti u pubertetu, ali i u kasnijem životnom dobu, odnosno pre menopauze. Reč je o tvorevinama koje su ispunjene tečnošću, a rezultat su hormonske neravnoteže u telu. Može se javiti jedna cista, ali i više njih pa govorimo o policističnim jajnicima koji nastaju zbog povećanog nivoa muških hormona. Ciste najčešće ne izazivaju nikakve simptome pa žena ni ne zna da ih ima dok ne dođe na pregled. U slučaju velikih cisti, može se javiti bol i neprijatnost u donjem delu stomaka i leđa. Ciste najčešće odlaze same od sebe, a ponekad je potrebna lekarska pomoć i terapija lekovima. Velike ciste se uklanjaju operacijom. Iako u suštini nisu opasne, ciste mogu izazvati probleme sa začećem, ali i neke druge tegobe pa je najbolje posavetovati se s ginekologom.

Miomi

Statistike pokazuju da miome ima oko 80 posto žena, a javljaju se u dobu od sredine tridesetih pa do razdoblja menopauze. Ponekad se mogu javiti i u dvadesetim. Miomi su dobroćudni tumori koji gotovo da ne izazivaju nikakve simptome pa se najčešće otkrivaju na rutinskom pregledu. Kad su veći, mogu da izazovu jaka menstrualna krvarenja, neprijatnost i bol u trbuhu, pojačani nagon za mokrenjem i bolan polni odnos. Često izazivaju i probleme s trudnoćom, odnosno sprečavaju začeće. Miomi nastaju na različitim mestima i delovima materice. Nije tačno poznato šta ih izaziva, ali se zna da je njihov rast podstaknut hormonom estrogenom. Miomi se najčešće moraju uklanjati, i to laparoskopski ili klasičnom operacijom. Rešavaju se i hormonskom terapijom, a neke žene posežu i za alternativnim načinima poput promene ishrane ili homeopatskih terapija.

Polipi na materici

Polipi su izrasline unutar materice koji su najčešće dobroćudni, ali neki mogu biti i kancerogeni. Veličina im varira od nekoliko milimetara pa sve do nekoliko centimetara. Može se javiti jedan polip ili više njih, a najčešće se javljaju kod žena u klimaksu, mada se u poslednje vreme beleži i pojava polipa kod mlađih žena. Simptomi koji ukazuju na polipe su neredovna i obilna krvarenja koja se javljaju i usred ciklusa. Budući da mogu izazvati neplodnost, potrebno ih je lečiti.

biomiomBIOMIOM ČAJ je baziran na pažljivo odabranoj biljnoj mešavini koja dokazano pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući i ciste na jajnicima. Ako se pitate koji je najbolji čaj za ciste na jajnicima – preporučujemo BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI.

BIOMIOM ČAJ nema nikakvih kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.[divider style=”normal” top=”20″ bottom=”20″]

FLORAVITEX KAPI dokazano pomažu i kod cista na jajnicima,  a ovaj takođe 100% prirodan preparat je na bazi biljke koja se zove konopljika.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.