Rani simptomi dijabetesa

Rani simptomi dijabetesa

Rani simptomi dijabetesa

Ako primetite rane simptome nadolazećeg dijabetesa na vreme možete sprečiti pojavu bolesti i izbeći opasne komplikacije. Takođe je, na primer, vrlo uobičajeno da ljudi saznaju da imaju šećernu bolest nakon što su već doživeli moždani ili srčani udar. Dr Bradli Bejl, iz Grejs klinike u Teksasu objašnjava: ‘Mnogi to pripisuju lošoj sreći ili slučajnosti, ali u osnovi oko 70 posto srčanih udara ima isti uzrok kao i dijabetes tipa 2: rezistenciju na insulin.’

Rani simptomi dijabetesa

Visoki krvni pritisak – insulinska rezistencija je glavni uzrok pojave visokog pritiska (140/90 ili više).
Široki struk – čak i ako vam je težina u normalnim granicama, za muškarce je alarmantan struk u opsegu od 100 cm ili širi, a za žene od 88 cm ili širi. Obavezno krenite s vežbanjem.
Bolesne desni – osobe s parodontalnom bolešću će češće imati abnormalne nivoe šećera u krvi, u odnosu na one bez bolesti desni.
Oštećenje sluha – povišeni šećer koji oštećuje nerve i krvne sudove po celom telu može oštetiti i sluh. Dijabetičari imaju 2,6 puta češće oštećenje sluha.
Žuti nokti – oko 50 posto dijabetičara ima žućkaste nokte, objavljeno je u Žurnalu Klinike Klivlend.
Erektilna disfunkcija – nastaje kao posledica oštećenja krvnih sudova u polnim organima.
Češće infekcije – kod žena su česte gljivične infekcije među glavnim ranim znakovima nadolazećeg dijabetesa.
Povišeni trigliceridi – abnormalan nivo lipida često se povezuju s rezistencijom na insulin. I nizak nivo dobrog HDL holesterola je faktor rizika.
Intenzivna glad i žeđ – oba simptoma uz često izbacivanje urina klasični su simptomi dijabetesa. Ipak ne javljaju se u ranoj fazi.
Osećate se dobro – dijabetes može biti neprimetan. Simptomi mogu početi tek relativno kasno kad je već došlo do nepopravljive štete. Ako sumnjate na dijabetes dobro je redovno kontrolisati šećer. Ne propuštajte godišnji sistematski pregled.

FLORADIJABETFloradijabet biljne kapi, u svom sastavu imaju biljke koje pored tradicionalne upotrebe, predstavljaju i naučno potvrđenu kombinaciju biljaka koje regulišu šećer u krvi.

Floradijabet kapi su 100% prirodni biljni preparat na bazi grčkog semena, pelina, artičoke i koprive, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Floradijabet biljne kapi pored smanjenja, odnosno normalizacije nivoa šećera u krvi, pozitivno deluju na sve metaboličke procese u organizmu, pa se upotrebom ovih kapi istovremeno reguliše i nivo holesterola i masnih materija u krvi.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.