Lan za bolju probavu i protiv zatvora

Lan za bolju probavu i protiv zatvora

Lan za bolju probavu i protiv zatvora

Lan i lanene semenke postale su popularne poslednjih godina, pa samim tim i mleveni lan, koji u stvari predstavlja samlevene semenke lana. Ove semenke se mogu pronaći u braon i u zlatno-žutoj boji i njihova sorta ne utiče na njihovu hranljivost. Ono što je takođe izuzetno zdravo za ishranu jeste laneno ulje koje se dobija od ovih semenki, ali je u narodu ipak zastupljenije korišćenje semenki.

Mleveni lan je bolji od celog zrna semenke jer se lakše vari i apsorbuje više nego što to rade cele lanene semenke. Naime, lanene semenke su dobre za oblaganje želuca, ali one samo protrče kroz organizam i često iz izbacite u punom obliku u kojem ste ih i uneli. Cele semenke imaju iste hranljive vrednosti, ali ako ih ne sažvaćete neće biti razgrađene. Upotreba mlevenog lana je jednostavna, mlevenjem semenki lana u stvari radite uslugu svom organizmu jer tako olakšavate proces varenja. Najbolje bi bilo kada biste pronašli semenke lana i sami ih samleli jer stručnjaci tvrde da je tako efekat bolji. Ako vam je taj princip komplikovan, ne brinite, postoji u prodaji već samleven lan.

Mleveni lan za bolju probavu

Lanene semenke su jedinstvene zbog sluzaste strukture koju imaju zahvaljujući rastvorljivim vlaknima koja utiču za bolju probavu. Zahvaljujući sluzi održava se ravnoteža u probavi i omogućava se bolje pražnjenje creva. Treba da koristite mleveni lan i kad želite da uradite detoksikaciju organizma. Ova biljka ne samo da poboljšava pokretljivost vaših creva nego se bori i protiv kandide u crevima i protiv mnogih bakterija. Imajte u vidu da previše mlevenog lana može da izazove dijareju tako da ga uzimajte po kašiku do dve na dan.

Mleveni lan protiv zatvora

Ukoliko imate problema sa zatvorom i tvrdom stolicom obavezno uvrstite u svoju ishranu mleveni lan! Mleveni lan protiv zatvora je izuzetno koristan jer lan sprečava zatvor zahvaljujući sluzavoj strukturi i u isto vreme sprečava prebrzo pražnjenje i omogućava crevima da pokupe što više hranljivih materija. Uz njegovu upotrebu je potrebno uključiti i dovoljnu količinu vode.

Obično se mleveni lan koristi sa jogurtom ili kefirom ili se dodaje i nekim drugim namirnicama. Njega možete upotrebiti i u pripremi čaja ili ulja od semenki lana. Mleveni lan ne morate koristiti samo sa jogurtom ili dodavanjem u pahuljice koje jedete ujutro. Možete ga dodati u premaze kao što su pavlaka, majonez, senf ili kečap. Preporučuje se i da prilikom pečenja kolača ili hleba pospete od gore mlevenim lanom, a možete ga koristiti kao neku vrstu začina kad spremate povrće ili meso. Ukoliko ste ljubitelji sendviča, pospite mleveni lan preko hleba sa puterom ili ga pomešajte sa medom i uzimajte po kašiku pre doručka. Nije pogrešno ni ako mleveni lan dodate u vaš blender kada pravite prirodne sokove.

PROHERB KAPI smanjuju tegobe kod zatvora i normalizuju rad creva i digestivnog trakta, uz poboljšanje probave.

Ovaj potpuno prirodan preparat ne izaziva grčeve, čupanje u stomaku niti naglo i nekontrolisano pražnjeneje creva; to je prirodan biljni laksativ koji dovodi do normalnog i redovnog pražnjenja creva. Ne stvara zavisnost i može se koristiti duže vreme.

Proherb biljne kapi pomažu kod:

  • Akutne i hronoične opstipacije
  • Lenjih creva
  • Čišćenja creva
  • Usporenog metabolizma
  • Gasova i nadimanja
  • Tvrde stolice.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.