Psorijaza – lečenje lekovitim biljem

Psorijaza - lečenje lekovitim biljem

Psorijaza – lečenje lekovitim biljem

Psorijaza se lako prepoznaje, a karakterišu je crvene fleke u ograničenoj oblasti, prekrivene srebrnastim ljuspicama. Najčešće pogođene oblasti su koža glave, donji deo leđa, laktovi, kolena, nokti i zglobovi. Promene na koži mogu nastati i nestati zuvek, a mogu i zauvek ostati.

Važno je izbegavati meso i mesne proizvode, konzerviranu hranu, industrijske začine, slatkiše, majonez, kečap, veštačke soseve, bilo šta što sadrži konzervanse, veštačke boje i arome, nezdrave sokove, alkohol, cigarete, paštete i drugu prerađenu hranu. Prženu hranu takođe ne treba konzumirati.

Ishrana treba da uključuje sveže voće i povrće, prirodne sokove, žitarice, orašaste plodove, semenke, hladno presovano ulje, mahunarke i ponekad tofu, ali i velike količine vode.

Psorijaza – lečenje lekovitim biljem

Čaj od korena čička

Čaj od korena čička je jedan od najefikasnijih čajeva za detoksikaciju organizma koji se tradicionalno koristi za lečenje zapaljenskih stanja kože.

Pripremite ga tako što ćete kuvati jednu kašiku korena u 3,5 dl vode oko 10 minuta, a zatim dobro procediti. Pijte tri puta dnevno i gledajte da čaj uvek bude sveže napravljen.

Ulje od jagorčevine

Ulje od jagorčevine je značajno za lečenje mnogih bolesti zbog svog bogatog sadržaja esencijalnih masnih kiselina. Gama-linolenska kiselina iz ovog ulja potpomaže pravilno funkcionisanje kože. Može se koristiti i spolja za mazanje.

Ulje od kima

Ulje od kima je odlično za lečenje raznih kožnih bolesti. Ovo ulje jača imuni sistem i sprečava autoimunu aktivnost, a gama-linolenska kiselina je odličan regulator zapaljenskih procesa. Preporučuje se 25 kapi tri puta dnevno odmah nakon obroka.

Prirodni lek za psorijazu

BIOPSORIJAZA ČAJ po receptu čuvene austrijske travarke Marije Treben je odličan prirodni lek za psorijazu. Savršena biljna mešavina u ovom čaju deluje tako što smanjuje i čak otklanja simptome psorijaze.

Pored toga, možete da koristite i BIOPSORIJAZA BILJNE KAPI, a tu je i BILJNA KREMA ZA PSORIJAZU. Upotrebom ovih prirodnih preparata, koji nemaju neželjenih efekata, možete da kontrolišete ovu bolest i da ublažite ili potpuno uklonite njene neugodne simptome.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.