Ciste – simptomi i lečenje

Ciste - simptomi i lečenje

Ciste – simptomi i lečenje

Ciste su šupljine ispunjene tečnošću i mogu se javiti u bilo kom životnom dobu, pojedinačno ili u većem broju, na jednom ili oba jajnika. Ne rastu uobičajeno, razmnožavanjem ćelija, već se javljaju nagomilavanjem tečnosti iz tkiva.

Ciste na jajnicima mogu izazvati razne komplikacije, zbog čega je važno da obratite pažnju na simptome koji mogu ukazivati da ih imate.

U većini slučajeva ciste se same povlače (pucaju), a njihov rast može se zaustaviti hormonskim preparatima i kontraceptivnim pilulama. Međutim, dodatna ispitivanja preporučuju se ukoliko su ciste veće od 4 cm u prečniku, ako su prisutne više meseci i brzo rastu, te ako ne reaguju na lekove ili prilikom ultrazvučnog pregleda sumnjivo izgledaju. Tada se one mogu hirurški odstraniti, ili se može primeniti fitoterapija koja može biti od velike pomoći prilikom lečenja cisti.

Prema statistikama, svaka druga žena ima ciste na jajnicima, a uz lečenje koje propisuje zvanična medicina, preporučuju se i čajevi od lekovitih trava. Najbolji čajevi za ciste na jajnicima su: čaj od hajdučke trave, virka, rusomače, maslačka, kantariona, rastavića, nevena i koprive.

Što se tiče prevencije divlji jam pomaže kod menstrualnih bolova, ali i umanjuje šanse za nastanak cista na jajnicima. Cvet crvene deteline je bogat fitoestrogenima, koji se u ljudskom telu ponašaju kao estrogeni, konzumiranjem se balansiraju hormoni i samim tim i ciste se umanjuju i nestaju. Gujina trava je jedna od najboljih biljaka za čišćenje jetre, ali ona balansira i hormone i pomaže da ciste na jajnicima nestanu. Koren sladića deluje na endokrini sistem i rad nadbubreže žlezde koja rastvara ciste na jajnicima. Ipak, osobe sa povišenim krvnim pritiskom, moraju izbegavati ovu biljku.

Svi pomenuti čajevi deluju kao prirodni lekovi protiv cisti na jajnicima i ublažavaju simptome koje one izazivaju. Takođe, postoje i čajne mešavine od ovih biljaka koje ogu biti delotvorne za lečenje ove bolesti.

biomiomBIOMIOM ČAJ je baziran na pažljivo odabranoj biljnoj mešavini koja dokazano pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući i ciste na jajnicima. Ako se pitate koji je najbolji čaj za ciste na jajnicima – preporučujemo BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI.

BIOMIOM ČAJ nema nikakvih kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.

 

FLORAVITEX KAPI dokazano pomažu i kod cista na jajnicima,  a ovaj takođe 100% prirodan preparat je na bazi biljke koja se zove konopljika.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.