Kako podići imunitet

Kako podići imunitet

Kako podići imunitet

Imunitet je sposobnost organizma da se odbrani od raznih bolesti, infekcija i virusa. Imunitet je posle zime i niskih temperatura uglavnom oslabljen. Iako svako od nas ima određeni imunitet, neko jači, neko slabiji, važno ga je dodatno ojačati, odnosno, povremeno aktivirati.

Stručnjaci kažu da ljudi sa jakim imunitetom, nemaju razloga za brigu od aktuelnog virusa. Mislite na svoje zdravlje, zaštite se na vreme!

Imunitet slabi s godinama

Kako starimo, snaga našeg imunog sistema opada, te smo podložniji infekcijama. Naučnici su to pokazali i preko vakcina protiv virusa. Ove vakcine imaju mnogo manje efekta na starijim osobama, u odnosu na decu.

Ono što je važno za starije osobe je da vode računa o ishrani, ali i da koriste suplemente za podizanje imuniteta, kako bi imuni sistem bio na optimalnom nivou. S obzirom na to da je imuni sistem u ovom dobu osetljiv, konsultacije sa lekarom su preporučljive.

Kako da se hranite?

Kako bi imunitet bio snažan i spreman da se izbori sa raznim infekcijama i bakterijama, potrebno je održavati i negovati ga redovno i pažljivo. Važno je kakvu hranu unosite u organizam.

Vodite računa da što češće unosite hranu koja je nutritivno bogata, koja će vas nahraniti, ali i dati vašem organizmu potrebne vitamine i minerale. Potrebno je unositi hranu u kojoj ima cinka, selena, gvožđa, folne kiseline, vitamina A, B6, C i E.

Obavezno je unošenje voća i povrća, jer će vas ono zasititi mnogo više nego brza hrana, a dozvoljeno vam je da pojedete veću količinu. Osim toga, povrće i voće poseduje brojne vitamine i minerale, koji su neophodni vašem telu.

Raznovrsnom ishranom do jačeg imuniteta

Jedan od osnovnih načina na koji možete podići imunitet, jeste raznovrsna ishrana. Šta ona podrazumeva? Ona podrazumeva optimalan unos hranjivih materija.

Da biste se raznovrsno hranili vaši svakodnevni obroci treba da budu bogati vitaminima, mineralima, esencijalnim aminokiselinama, važnim masnim kiselinama, složenim ugljenim hidratima. Takođe, u ishranu je potrebno uvrstiti i fermentisane mlečne proizvode.

Šta smanjiti? Smanjite visok unos zasićenih masnoća, crvenoga mesa, namirnica bogatih trans-masnim kiselinama.

Propolis je materija koja je bogata brojnim zdravim supstancama – amino kiselinama, vitaminima i mineralima. Tu su i moćni flavonoidi koji imaju jako antioksidantno dejstvo te su odlični u borbi protiv slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje imunog sistema. Pored toga što jača imunitet i osposobljava organizam za borbu protiv virusa i bakterija, propolis je bogat materijama koje zaustavljaju krvarenje, te se koristi u lečenju otvorenih rana i opekotina, kao i lečenju čireva na koži.

Vrhunske organske biljne kapi za imunitet i tinktura protiv gripa, virusa, infekcija!!!

Ehinacea kapi predstavljaju 100% prirodan, organski proizvod na bazi ekstrakata ehinacee,  organskim voćnim destilatom.

Sa 100% pouzdanim poreklom biljne sirovine i sa sertifikatom ORGANSKOG PROIZVODA biljne kapi Ehinacee predstavljaju najbolji i najdelotvorniji biljni preparat na našem tržištu!!!

Aktivni sastojci ehinacee kapi pomažu ublažavanju tegoba koje prate: bakterijske i virusne infekcije disajnih organa (prehlada, bolesti grla, promuklost, grip, bronhitis, sinuzitis, kašalj, otežano disanje, astma), herpes simplex, urogenitalne infekcije i pad imuniteta, kao posledice stresa.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.