Početna / Varenje / Zelje protiv zatvora, hemoroida, kolitisa
Zelje protiv zatvora, hemoroida, kolitisa

Zelje protiv zatvora, hemoroida, kolitisa

Zelje je zeleno lisnato povrće iz porodice heljde (Polygonaceae). To je veoma svestrana kulinarska biljka, ali se odlikuje i brojnim lekovitim dejstvima. Ova biljka obično raste u izobilju već u prvim danima proleća, tokom leta pa do kasne jeseni.

Zelje se pojavljuje rano sredinom proleća kao grupa duboko zelenih, velikih, izduženih listova sa debelim stabljikama.

Kada su u pitanju lekovita dejstva zelja, to je odličan prirodni lek protiv zatvora, zatim podstiče oporavak nakon dijareje i pomaže u ublažavanju simptoma gastropareze.

Zelje kao prirodni lek stimuliše kontrakcije materice, pomaže u varenju i vrši detoksikaciju organizma zbog svojih diuretičkih svojstava koja podstiču eliminaciju toksina iz organizma. Njegova tamno zelena boja označava prisustvo značajne količine vitamina A i K, pa se ova biljka preporučuje za zdravlje očiju i kostiju. Vitamin K takođe ima anti-hemoragijska svojstva i sprečava krvarenje iz nosa i modrice.

Nezrelo zelje ima blago gorak ukus. Ovo povrće raste samoniklo u baštama u centralnoj i jugoistočnoj Evropi od marta do septembra.

Zelje protiv zatvora (zelje kao prirodni laksativ)

Kada se konzumira u umerenim količinama, zelje deluje kao blag prirodni laksativ. Zelje protiv zatvora deluje u roku od nekoliko sati, i ako se konzumira redovno tokom proleća – pomaže da očistite creva i reguliše crevne pokrete.

Zelje za oporavak organizma nakon dijareje ili gubitka tečnosti

Kao dobar izvor magnezijuma i kalijuma (elektrolita), zelje pomaže u vraćanju prirodne ravnoteže tečnosti u telu, koja se gubi kao rezultat dehidracije zbog dijareje, a pored toga reguliše varenje i crevne pokrete. Dakle, koristite zelje za oporavak organizma nakon dijareje ili gubitka tečnosti.

Zelje protiv hemoroida

Zahvaljujući tome da reguliše rad digestivnog sistema, da ublažava zatvor i poboljšava crevne pokrete – zelje protiv hemoroida može da posluži kao prirodni lek.

Zelje protiv kolitisa

Budući da deluje protiv-upalno i da čisti creva, uz istovremenu regulaciju rada crteva i uopšte celokupnog digestivnog sistema – zelje protiv kolitisa (upale debelog creva) može da deluje kao prirodni lek.

Zelje protiv gastropareze

Gastropareza je blaga paraliza centralnog nerva digestivnog sistema koji reguliše varenje i rad creva). Zelje stimuliše redovne kontrakcije na nivou zida creva i na taj način može ublažiti poremećaje koji utiču na sistem za varenje.

PROHERB KAPI smanjuju tegobe kod zatvora i normalizuju rad creva i digestivnog trakta, uz poboljšanje probave.

Ovaj potpuno prirodan preparat ne izaziva grčeve, čupanje u stomaku niti naglo i nekontrolisano pražnjeneje creva; to je prirodan biljni laksativ koji dovodi do normalnog i redovnog pražnjenja creva. Ne stvara zavisnost i može se koristiti duže vreme.

Proherb biljne kapi pomažu kod:

  • Akutne i hronoične opstipacije
  • Lenjih creva
  • Čišćenja creva
  • Usporenog metabolizma
  • Gasova i nadimanja
  • Tvrde stolice.

 

GASTOCOLON BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji deluje na hroničan proliv i retku stolicu, ali i na brojne druge tegobe: nervozna creva i nervozan stomak, iritabilni kolon, gasovi i grčevi u stomaku, naduven stomak, mukozni kolitis i upale creva, ulcerozni kolitis, usporen rad creva, Kronova bolest.

GASTOCOLON BILJNE KAPI deluju blago umirujuće, opuštaju i smanjuju napetost u crevima, normalizuju crevnu floru i pomažu u regulisanju probave i regeneraciji crevne sluzokože.

Pogledajte i ...

Čir na želucu prevencija i prirodno lečenje

Čir na želucu prevencija i prirodno lečenje

Prvi simptom za čir na želucu je bol ispod grudne kosti koji se javlja na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *