Špargla za srce i krvne sudove

Špargla za srce i krvne sudove

Špargla za srce i krvne sudove

Možda ste videli ovo povrće pomalo neobičnog izgleda, ali vam nije jasno kako se priprema i jede. Odmah ćemo vam reći da je špargla jedno od najzdravijeg povrća i da bi svakako trebalo da je uvrstite u svoju ishranu. U okviru ovog članka ćemo vam približiti ovo nesvakidašnje povrće.

Špargla, naučno poznata kao Asparagus officinalis, pripada porodici ljiljana i cenjena je zbog svojih brojnih terapeutskih svojstava. Ime ovog povrća je izvedeno iz grčke reči koja znači ”izdanak” i postoji oko 300 različitih vrsta ovog izdanka širom sveta.

Špargla je dostupna u beloj, zelenoj i ljubičastoj boji. Bela špargla se uzgaja daleko od sunčeve svetlosti i stoga ima manjak zelenog pigmenta, hlorofila. Ljubičasta špargla je prepuna fitohemikalija i antocijana koji pružaju jedinstvenu boju ovom povrću.

Lekovito delovanje špargle se proteže od njenog korena do izdanaka, a njena upotreba je testirana i dokazana u naučnim, kao i alternativnim sistemima medicine kao što su Siddha, Ajurvede i Unani.

Špargla za srce i krvne sudove

Terapijska vrednost špargle može smanjiti nivo holesterola u organizmu. Visok holesterol je jedan od najčešćih faktora koji uzrokuju bolesti srca. Redovno konzumiranje špargle može smanjiti nivo holesterola i sprečava mnoge srčane probleme. Špargla je takođe bogat izvor rastvorljivih vlakana, kalijuma, folne kiseline – koji kontrolišu krvni pritisak i smanjuju nivo homocisteina u krvi. Špargla ima vrlo malo masti i natrijuma i savršena je hrana za zdravo srce.

Kako se koristi špargla za srce i krvne sudove?

Pomešajte malu količinu soka od špargle sa medom. Popijte ovo tri puta dnevno, da ojačate slabo i uvećano srce.

Špargla protiv holesterola

Studije su podržale činjenicu da bogatstvo antioksidanasa u špargli ima potencijal za lečenje oksidativnog stresa, zajedno sa drugim poremećajima kao što su hiperlipidemija i hiperholesterolemija. Ove bolesti ukazuju na prisustvo visokog nivoa masti i sadržaja holesterola u organizmu, što dodatno može predstavljati veliku opasnost od fatalnih stanja kao što su kardiovaskularne bolesti i ateroskleroza. Špargla protiv holesterola daje odlične rezultate.

CARDIOPLANT BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji dokazano deluje pozitivno na kardiovaskularni sistem. Ovaj biljni preparat sadrži mešavinu biljnih ekstrakata divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjaka i valerijane – te deluju povoljno kod svih kardiovaskularnih tegoba: reguliše krvni pritisak i pomaže održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

CARDIOPLANT KAPI možete da koristite i kod sledećih stanja/tegoba:

  • visok krvni pritisak
  • slabost srčanog mišića
  • aritmija i nervoza srca
  • loša cirkulacija
  • angina pektoris
  • proširene i bolne vene
  • hemoroidi
  • stres, napetost i nervoza.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.