Muskatni oraščić za smirenje i nesanicu

Muskatni oraščić za smirenje i nesanicu

Muskatni oraščić je jedan od dva začina koji rastu na zimzelenom drvetu koje se naučno zove Miristica fragrans. Ovo drvo je poreklom sa ostrva u blizini Indonezije, ali se danas globalno koristi kao veoma popularan začin. Ovo drveće nosi oraščić, koji predstavlja seme stabla. Ovo je jedino drvo koje je izvor dva različita začina u svetu, od kojih je drugi ”mace” (ljuska muškatnog oraščića). Obično se uzgaja na Karibima, drugim tropskim oblastima u svetu, kao i u južnoj Indiji u državi Kerala.

Muškatni oraščić je blago slatki začin koji se široko koristi u kuhinjama širom sveta, uključujući i azijsku i zapadnu kuhinju. Ovo drvo je takođe veoma cenjeno zbog eteričnih ulja koja se dobijaju iz drveta i lišća, a oraščić maslac je takođe popularan derivat koji se odlikuje brojnim zdravstvenim prednostima. Eterična ulja iz ekstrakta muškatnog oraščića su veoma korisna za zdravlje i često se koriste u alternativnoj i biljnoj medicini.

Muškatni oraščić kao lek ima brojne zdravstvene prednosti, a najviše je poznat po tome što deluje sedativno i podstiče spavanje, kao i da ima analgetsko dejstvo (deluje protiv bolova) i poboljšava rad digestivnog sistema.

Muskatni oraščić za smirenje/sedativ

Poznato je da je muškatni oraščić jedan od najjačih biljnih sedativa. Sadrži aktivne komponente koje deluju na centralni nervni sistem, a u nešto većim dozama deluje i kao droga (ima narkotički efekat). Zato se može koristiti muškatni oraščić za smirenje. Sedativni efekti oraščića traju 8 sati.

Muskatni oraščić za spavanje

Već generacijama, muškatni oraščić se preporučuje kao lek za nesanicu.

Kako da koristite muškatni oraščić za spavanje?

Prstohvat muškatnog oraščića u šolji toplog mleka je pravi mali trik kako da lakše utonete u san. Muškatni oraščić ima visok sadržaj magnezijuma, esencijalnog minerala u telu koji smanjuje nervnu napetost, pa čak i stimuliše oslobađanje serotonina, što stvara osećaj opuštenosti ili sedacije. Ovaj serotonin se menja u melatonin u mozgu, koji je induktor sna, te oslobađa ljude problema sa nesanicom. Muškatni oraščić takođe sadrži narkotike u tragovima, koji nemaju dramatičan efekat ukoliko se ne uzimaju u ogromnim količinama. Međutim, mala količina vam može pomoći da oslobodite razne neurotransmitere koji zauzvrat pomažu da se izazove opuštanje i san.

FITORELAX BILJNE KAPI su 100% prirodan preparat koji sadrži mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja. Aktivni sastojci ovog pažljivo odabranog lekovitog bilja dokazano deluju umirujuće, kod napetosti, nervoze, anksioznosti i kod težih oblika nesanice.

FITORELAX BILJNE KAPI ne izazivaju zavisnost, pospanost i nemaju kontraindikacija, stoga možete da ih koristite bez straha od neželjenih reakcija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.