Pokretači glavobolje

Pokretači glavobolje

Pokretači glavobolje

Stres može doprineti glavobolji zato što se napetost javlja kada su mišići vrata napeti, a to može biti odgovor tela na stres i anksioznost. Kod ovog problema pomažu psihoterapijske intervencije poput kognitivno-bihevioralne koje takođe pomažu i pri anksioznim mislima.

Dehidracija

Još jedna važna stvar koju treba proveriti je unos vode, jer dehidracija može uzrokovati glavobolju. Tačan razlog povezanosti je nepoznat, ali stručnjaci veruju da ovo ima veze sa volumenom krvi koji se smanjuje kad ne dobijamo dovoljno vode. Dehidracija se manifestuje kroz preterano žut urin, osećaj žeđi i suva usta. Osim što možete povećati količinu vode koju unosite, takođe možete jesti celer, lubenicu i paradajz.

Anemija

Anemija je stanje u kojem nedostaje crvenih krvnih zrnaca koji transportuju kiseonik do tkiva u telu, a ozbiljnija anemija može uzrokovati glavobolju. Za lečenje se obratite doktoru i uradite analize koje će vam otkriti da li je reč o pravoj anemiji i kako ćete je najlakše izlečiti.

Lekovi

Zvuči ironično, ali previše lekova protiv glavobolje može izazvati glavobolju. Preterivanje u konzumiranju tableta može pogoršati bol. Ovaj problem se može rešiti tako što ćete napraviti drastičnu promenu u unošenju lekova u organizam ili tako što ćete porazgovarati s lekarom o alternativnim metodama.

Kofein

Kofein takođe može uticati na glavobolje jer uzrokuje vazokonstrikcije u krvnim sudovima, što znači da one postaju malo uže. Ako svakodnevno konzumirate pića s kofeinom, vaše telo se navikava i što ih više pijete, ono više zavisi o njima. Ako preskočite jedan dan, vaši krvni sudovi se ne sužavaju i može doći do glavobolje. To onda postaje začarani krug i vi počinjete piti kafu stalno u želji da zaustavite glavobolje.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE su na bazi ekstrakta povratića i preporučuju se kao pomoćna terapija u profilaksi migrene.

MIGRESAN BILJNE KAPSULE mogu da pruže olakšanje kod:

  • migrene i glavobolje
  • – artritisa, artroze
  • – gihta i drugih reumatskih oboljenja
  • – menstrualnih bolova
  • – pomažu kod visokih temperatura.

Upotreba:

Dva puta dnevno po jedna kapsula (ujutru i uveče). Za najbolje rezultate, potrebno je koristiti ovaj preparat minimum 6 do 8 nedelja.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.