Piskavica za zdravlje muškaraca

Piskavica za zdravlje muškaraca

Piskavica za zdravlje muškaraca

Piskavica je jednogodišnja biljka, slična detelini, koja daje mala i gorka, ali lekovita semena. Seme piskavice se koristi u alternativnoj medicini protiv digestivnih problema i da poboljša lučenje majčinog mleka kod dojilja, između ostalog.

Piskavica je poznata i po sledećim narodnim nazivima: grčko seme, grčka detelina, grohotuša, kozji rog, prosenica, rožnjača i dr.

Posmatrano botanički, piskavica je mala leguminozna biljka koja pripada porodici Fabaceae, rodu: Trigonella. Piskavica biljka je poreklom iz sub-himalajskih ravnica indijskog potkontinenta, a danas se široko uzgaja širom Južne Evrope i Mediterana, u Bliskog-istočnoj Aziji i severnim afričkim regionima.

Piskavica ima trolisne svetlo zelene listove i bele cvetove. Ona nosi duge, vitke, žuto-braon mahune, oblika kozjeg roga (otuda i drugi naziv za ovu biljku: kozji rog) koje sadrže oko 10-20 zlatno-žutih semena. Seme piskavice je malo, teško i liči na sićušne, višestrane komade kamena. Sirovo seme piskavice ima aromu nalik na javor i gorak ukus. Međutim, ukus ovog semena postaje prihvatljiv kada se lagano peče na niskoj temperaturi.

Piskavica je interesantna, jer se može koristiti u tri različite svrhe. Listovi mogu da se osuše i koriste kao bilje, seme može da se samelje u začin, a sama biljka može da se koristi kao povrće, kao i klice.

Većina zdravstvenih prednosti piskavice se pripisuje njenom sadržaju saponina i vlakana. Seme piskavice sadrži lepljivu supstancu koja se zove sluz i kada se pomeša sa vodom, sluz se širi i postaje želatinozni melem za iritirana tkiva.

Na istoku su na pijacama veoma zastupljeni sveži listovi piskavice u vezicama, kao kod nas celer ili peršun.

Piskavica kao lek

Piskavica kao lek može da se uzima oralno za probleme sa varenjem, kao što su: gubitak apetita, uznemiren stomak, opstipacija, gorušica, upala želudačne sluzokože (gastritis).

Piskavica kao lek se koristi i za: dijabetes, bolne menstruacije, sindrom policističnih jajnika,  gojaznost, bolesti bubrega, bronhitis, celulitis, tuberkulozu, hronični kašalj, ćelavost, Parkinsonovu bolest, rak i dr.

Takođe se koristi za stanja koja utiču na zdravlje srca, kao što su ateroskleroza (očvršćavanje arterija) i visok nivo određenih vrsta masti u krvi, uključujući holesterol i trigliceride.

Negde se piskavica koristi za kilu, erektilnu disfunkciju, muški sterilitet i druge slične probleme.

Žene koje doje koriste piskavicu da podstakne protok mleka.

Piskavica kao lek se ponekad koristi kao topla obloga. To znači da se umotava u platno, zagreva i nanosi direktno na kožu za lečenje lokalnog bola i otekline (upale), bola u mišićima, bola i oticanja limfnih čvorova (limfadenitis), bola u prstima (giht), rana, čireva na nogama i ekcem.

Piskavica za muškarce / potenciju / afrodizijak

U tradicionalnoj medicini se piskavica za muškarce koristi za lečenje seksualne disfunkcije. Piskavica može povećati nivo seksualnog uzbuđenja i testosterona, i takođe može povećati sportske performanse kod muškaraca. Međutim, najbolje je da se konsultujete sa lekarom pre upotrebe prirodnih terapija za lečenje bolesti ili poboljšanje seksualnih ili sportskih performansi, kako biste bili sigurni da li je to bezbedno za vas.

Piskavica za potenciju i kao afrodizijak

Suplementi na bazi piskavice mogu da povećaju seksualnu želju i performanse kod muškaraca. Ekstrakt piskavice ima značajan uticaj na seksualno uzbuđenje, energiju i izdržljivost i pomaže da se održi normalan nivo testosterona.

Piskavica za poboljšanje sportskih performansi

Dva enzima prisutna u piskavici, aromataza i 5 alfa-reduktaza, modifikuju holesterol u proizvodnji testosterona. Piskavica znatno poboljšava performanse kod dizanja tegova.

Piskavica za strukturu tela

Efekti piskavice na mišićnu snagu, telesnu strukturu (kompoziciju) i hormonske profile su procenjeni u studiji 2010. godine. Muškarci koji uzimaju piskavicu pokazuju značajno smanjenje telesne masti i bolje performanse u nekim delovima treninga.

BILJNE KAPI BABIN ZUB su 100% prirodan preparat koji dokazano pomaže u jačanju potencije i ima pozitivno dejstvo na zdravlje muškaraca.

Aktivni sastojci biljke babin zub (lat. Tribulus terrestris) podsiču hipofizu na pojačano lučenje luteinizirajućeg hormona (LH), što zauzvrat daje signal polnim žlezdama za povećano lučenje muških polnih hormona – testosterona, čija povećana količina dovodi do pojačane sinteze proteina, povećanja libida i poboljšanja polne funkcije.

BILJNE KAPI BABIN ZUB deluju tako što:

  • jačaju erekciju,
  • regulišu nivo muških hormona i
  • povećavaju protok krvi u penis.
  • Nemaju neželjenih reakcija i kontraindikacija.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.