Neredovna i bolna menstruacija

Neredovna i bolna menstruacija

Neredovna i bolna menstruacija

Neredovna i bolna menstruacija može da bude izazvana izvesnim hormonalnim promenama i savetuje se odlazak kod ginekologa da bi se precizno izolovali uzročnici. Potpuno eliminisanje menstrualnih tegoba nije moguće, ali postoji mnoštvo lekova koji ih mogu ublažiti.

Pored prekomernog krvarenja, izraženi grčevi jedna su od najčešćih menstrualnih tegoba. Same kontrakcije ne pričinjavaju toliko neprijatnosti, koliko izražen bol u predelu donjeg stomaka. Spazme se javljaju neposredno pre ili posle menstruacije i dele se na primarne ili sekundarne. Primarni nisu uslovljeni fizičkim faktorima, dok do sekundarnih dolazi usled fizičkih uzroka, kao što je oboljenje endometrioza.

Preobilno krvarenje, zbog svoje ozbiljnosti i mogućih komplikacija, zahteva terapiju kojom će se sprečiti prekomerni gubitak krvi. Redovan unos gvožđa sprečava da sadržaj ovog esencijalnog elementa padne ispod donje granice. Takođe, savetuje se korišćenje oralnih kontraceptivnih sredstava koji, zbog hormonskih aktivnih sastojaka, regulišu menstruaciju i skraćuju periode obilnog krvarenja.

Saveti i prirodno lečenje

lzbegavajte aspirin u lečenju menstrualnih tegoba, posebno preobilnog krvarenja, jer pospešuje cirkulaciju i krvarenja. Ukoliko je krvarenje zaista ozbiljno, neophodno je prekinuti sva fizička naprezanja, i priuštiti sebi dan ili dva ležanja dok se tegobe ne umire.

Vodite tačnu evidenciju o broju zamenjenih tampona uložaka u toku menstruacije. Na ovaj način znaćete kada nešto “pođe naopako”… Iskustva aromaterapije svedoče da tople opuštajuće kupke i masaža donjeg dela stomaka eteričnim uljima kamilice, bora ili žalfije značajno smiruju menstrualne grčeve.

FLORAVITEX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod na bazi konopljike, biljke koja je poznata kao prijatelj ženskog zdravlja. Dokazano je da ovaj biljni preparat pomaže kod gotovo svih ginekoloških problema žene, uključujući teško i neredovno menstrualno krvarenje.

FLORAVITEX KAPI uspešno regulišu hormonski disbalans kod žene, koji je jedan od vodećih uzroka za teške i neredovne menstruacije. Stabilizujte svoj menstrualni ciklus na sasvim prirodan i bezbedan način, bez hormona koji mogu da imaju niz neželjenih efekata.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.