Kako da zaštitite srce kada imate dijabetes?

Kako da zaštitite srce kada imate dijabetes

Kako da zaštitite srce kada imate dijabetes?

Dijabetes je bolest u kojoj je nivo šećera u krvi neregulisan i iznad je gornje granice. Tokom vremena, konstantno povećana količina glukoze u krvotoku može oštetiti arterije, što ih čini težim i tvrdim. Masne naslage se formiraju na unutrašnjosti krvnih sudova i ateroskleroza se ubrzano razvija. Ovo može na kraju blokirati protok krvi u srce ili mozak, što dovodi do srčanog ili moždanog udara.

Ako mislite da ste u većem riziku od srčanih bolesti, nemojte očajavati. Postoji nekoliko manjih promena u životnom stilu koje ne samo da sprečavaju bolesti srca, već omogućavaju da efikasno upravljate dijabetesom.

Fizička aktivnost

Preporučuje se najmanje 30 minuta fizičke aktivnosti pet dana u nedelji. Ako nemate vremena za svih 30 minuta odjednom, podelite ga na desetominutne segmente. Pored toga, preporučuje se da posle svakih 30 minuta “teških” aktivnosti imate nekoliko minuta lagane aktivnosti, kako bi se poboljšala kontrola šećera u krvi.

Hranite se zdravo

Smanjite konzumaciju hrane koja sadrži visoku količinu zasićenih masti, soli i holesterola, kao što su pržena hrana i crveno meso. Umesto toga, usredsredite se na namirnice sa većom količinom vlakana, uključujući žitarice, povrće i voće. Ovakva ishrana godi i zdravlju srca, a pomaže i da držite dijabetes pod kontrolom.

Smršajte ako imate problem sa gojaznošću

Ako imate višak kilograma ili Ako ste gojazni gubitak čak i samo malog procenta vaše težine može vam pomoći da smanjite nivo krvnog pritiska i nivo šećera u krvi. Počnite tako što ćete izabrati zdravu ishranu i biti aktivniji svaki dan.

Nivo holesterola u krvi

Smanjite loš (LDL) holesterol, i održavajte poželjan nivo HDL (dobrog) holesterola. Ako imate visok holesterol, razgovarajte sa svojim doktorom o načinima snižavanja lošeg holesterola.

Nivo glukoze u krvi

Poželjno je da napravite analize glukoze u krvi najmanje dva puta godišnje, i zadržite prosečan nivo šećera u krvi. Konsultujte se sa vašim lekarom o načinima snižavanja glukoze u krvi.

Kontrola krvnog pritiska

U idealnom slučaju, vaš krvni pritisak treba biti 120/80 ili malo niži. Obavezno proverite pritisak tokom svake posete vašem lekaru, a ako imate visok krvni pritisak, posavetujte se sa lekarom o koracima koje možete da preduzmete u cilju regulisanja krvnog pritiska.

Prestanite sa pušenjem

Ljudi sa srčanim oboljenjima, dijabetesom ili sa obe dijagnoze koji puše, imaju povećan rizik od zdravstvenih komplikacija. Prestanak pušenja je jedna od najboljih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje. Razgovarajte sa svojim doktorom o dobijanju dodatne pomoći i podrške kada budete spremni da ostavite cigarete ili prestanete da pušite.

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi pojačavaju protok krvi kroz miokard, a periferni otpor u krvnim sudovima smanjuju. Koriste se kao dopunska terapija kod srčane insuficijencije, sprečavaju aritmiju, šire koronarne krvne sudove, smanjuju nivo holesterola i triglicerida, ublažavaju simptome angine pektoris.

 

 

[divider style=”solid” top=”20″ bottom=”20″]

 

 

FLORADIJABETFloradijabet biljne kapi, u svom sastavu imaju biljke koje pored tradicionalne upotrebe, predstavljaju i naučno potvrđenu kombinaciju biljaka koje regulišu šećer u krvi.

Floradijabet kapi su 100% prirodni biljni preparat na bazi grčkog semena, pelina, artičoke i koprive, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Floradijabet biljne kapi pored smanjenja, odnosno normalizacije nivoa šećera u krvi, pozitivno deluju na sve metaboličke procese u organizmu, pa se upotrebom ovih kapi istovremeno reguliše i nivo holesterola i masnih materija u krvi.

 

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.