Uzroci infekcije kandidom

Uzroci infekcije kandidom

Uzroci infekcije kandidom

Postoje neki uzroci koji dovode do toga da se kandida množi nekontrolisano, a u njih spadaju preterano konzumiranje alkohola, ishrana sa visokim nivoom šećera i rafinisanih ugljenih hidrata, stresan život i uzimanje antibiotika koji ubijaju previše onih dobrih bakterija ili oralni kontraceptivi u kombinaciji sa nekim od ovih drugih uzroka.

Lekarima nije lako da dijagnostikuju prenamnožavanje kandide jer kandida ima tendenciju da ispolji simptome na različite načine kod različitih osoba, međutim, postoje neki specifični simptomi kandide na koje bi trebalo da obratite pažnju ukoliko sumnjate da imate prenamnožavanje kandide.

Iscrpljenost

Kada su simptomi kandide u pitanju jedan od najčešćih znakova infekcije kandidom je osećaj iscrpljenosti ili umora većim delom dana. Premda to nije jedini uzrok simptoma hroničnog umora, mnogi medicinski eksperti su saglasni da jeste ono što značajno povećava rizik za njegovu pojavu.

Ako se osećate izuzetno umorno i ne uspevate da se oslobodite tog osećaja bez obzira na to koliko mnogo spavali, možda nemate samo kandidu, već i sindrom hroničnog umora koji karakteriše stalni umor koji traje namanje šest meseci i često ga prate drugi simptomimi, kao što su bolovi u zglobovima, glavobolje, loša koncentracija i problemi sa pamćenjem.

Digestivni poremećaji

Uporni problemi sa varenjem kao što su nadimanje, gasovi, konstipacija, stomačni grčevi ili dijareja su jasan signal da se nešto dešava sa vašim digestivnim traktom. Jasni simptomi kandide su baš nadimanje, gasovi, konstipacija, stomačni grčevi ili dijareja.Uzrok takođe može biti nedostatak zdravih bakterija, što se takođe javlja kao posledica prenamnožavanja kandide. Kada izlečite infekciju kandidom, verovatno ćete osetiti značajno olakšanje i rešiti se simptoma od ovih hroničnih poremećaja varenja.

Promene raspoloženja, nadraženost

Jedan od problema za dijagnostikovanje kandide je i taj što su mnogi simptomi isti kao i kod drugih oboljenja, kao što su dramatične promene raspoloženja, nadraženost, depresija, ADHD, anksioznost i napadi panike.

Naučnici su tek počeli da otkrivaju u kojoj meri je naš digestivni sistem povezan sa mozgom ali ono što znamo, naučno, je da prenamnožavanje kandide utiče na nervni sistem. Razlog tome je činjenica da se dobar deo hormona stvara baš u intestinalnom traktu.

U stvari, nekih 90 – 95% serotonina, čuvenog „hormona sreće“, za koji se zna da reguliše raspoloženje stvara se tu. Kada se nivo kandide otrgne kontroli, dolazi do sprečavanja proizvodnje važnih neurotransmitera poput serotonina – a bez dovoljno serotonina često se javljaju anksioznost, depresija i drugi mentalni poremećaji.

Nusprodukt kandide poznat kao acetaldehid takođe reaguje sa neurotransmiterom dopaminom, a to može da dovede do osećaja rastrojenosti, nemogućnosti koncentracije i depresije ili anksioznosti.Dakle depresija i česte promene raspoloženja takođe mogu biti simptomi kandide.

Hormonski disbalans

Kandida može da izazove i hormonski disbalans. Kada dođe do prenamnožavanja kandide, organizam postaje zapaljen, a to dovodi do još većeg množenja kvasca koji počinje da se širi van digestivnog trakta. Kako jedan od nusproizvoda kandide oponaša estrogen, to može da dovede do ozbiljnog hormonskog disbalansa.

Infekcija može čak da dovede do pojave PMS-a, slabog seksualnog nagona, rane menopauze, endometrioze i nemogućnosti skidanja viška kilograma.

Ako i kod vas postoje ovi uobičajeni simptomi prenamnožavanja kandide, a pored toga vodite život koji nosi pomenute opasnosti (čest stres, nedavno uzimanje antibiotika, preterivanje u alkoholu, loša ishrana koja ima visok nivo rafinisanih ugljenih hidrata i šećera ili uzimate oralne kontraceptive u kombinaciji sa nekim od ovih faktora), verovatno je kandida u osnovi bar nekih od vaših zdravstvenih problema.

kandidaCandidaplant kapi svojim jedinstvenim sastavom i bogatstvom prirodnih aktivnih supstanci uništavaju kandidu i zaustavljaju njen rast i razvoj, pomažu eliminaciji toksina iz organizma i regeneraciji sluzokože, čime sprečavaju mogućnost ponovnog prekomernog rasta kandide.

Candidaplant biljne kapi su moćan prirodni imunostimulator na bazi divljeg lekovitog bilja koje brzo podižu imunitet i broj belih krvnih zrnaca. Deluje protiv akutnih i hroničnih gljivičnih  infekcija, bakterijskih infekcija,  upala, jača prirodni imunitet tela na više nivoa.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.