Izostanak menstruacije

Izostanak menstruacije

Izostanak menstruacije

Kada nam kasni više od nekoliko dana, uglavnom se zabrinemo da li smo u drugom stanju, ali to ne mora da znači. Na izostanak menstruacije može uticati niz faktora.

Postoji još mnogo drugih razloga zbog kojih može da kasni menstruacija, pored trudnoće.

Ako ste se naglo ugojili ili smršali, to može da bude jedan od razloga. Da bi organizam žene proizvodio estrogen (od ključnog značaja za menstruaciju), važno je da ima masti. Tako da, ako za 30 dana smršate nekoliko ili više kila, lučenje hormona postaje manje i to dovodi do toga da ne dođe do menstruacije. Ako ste, međutim, nabacili malo više kilograma naglo, menstruacija može izostati zbog viška hormona u organizmu.

Stres

Stres i anksioznost utiču na sve aspekte našeg života i ciklus je jedan od njih. Oni su ujedno jedan od najčešćih uzroka kašnjenja menstruacije. Stres povećava nivo prolaktina, što može da dovede do neredovnih ciklusa, čineći da on kasni i do nedelju dana.

Sindrom policističnih jajnika

Sindrom policističnih jajnika se povezuje sa testosteronom. Kada se ovaj hormon poveća u velikoj meri, pojavi se sindrom o kome govorimo. Ovaj sindrom, između ostalog, može dovesti do neredovnih ciklusa.

FLORAVITEX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod na bazi konopljike, biljke koja je poznata kao prijatelj ženskog zdravlja. Dokazano je da ovaj biljni preparat pomaže kod gotovo svih ginekoloških problema žene, uključujući teško i neredovno menstrualno krvarenje.

FLORAVITEX KAPI uspešno regulišu hormonski disbalans kod žene, koji je jedan od vodećih uzroka za teške i neredovne menstruacije. Stabilizujte svoj menstrualni ciklus na sasvim prirodan i bezbedan način, bez hormona koji mogu da imaju niz neželjenih efekata.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.