Činjenice o visokom krvnom pritisku

Visok krvni pritisak

Činjenice o visokom krvnom pritisku

Visok krvni pritisak veliki je problem današnjice, a ako se na vreme ne leči može prouzrokovati niz zdravstvenih problema, kao što su koronarne bolesti srca, moždani udar, zatajenje srca i bubrega. Da li ste svesni svih činjenica o visokom krvnom pritisku?

Nije važno proveravati krvni pritisak ako niste prešli 40. Ali neki stručnjaci savetuju proveravanje krvnog pritiska već od 18-e. Tokom adolescencije, starost, razvoj tela, seksualni razvoj imaju ulogu u određivanju pritiska.

Simptomi

Nervoza, znojenje i poteškoće sa spavanjem neki su od simptoma visokog krvnog pritiska. Visok krvni pritisak nema simptome. Zapravo, trećina ljudi verovatno nije ni svesna da ga ima.

Holesterol

Brojne loše životne navike, poput masne prehrane ili nedovoljne fizičke aktivnosti, stvaraju rizik od visokog holesterola i krvnog pritiska. Međutim, moguće je imati visok holesterol bez visokog krvnog pritiska.

Muška bolest

Samo muškarci trebaju brinuti o visokom krvnom pritisku. Činjenica: I žene mogu imati visok krvni pritisak. Neke od rizičnih faktora za žene su: gojaznost, uzimanje pilula za kontracepciju, trudnoća, članovi porodice s visokim krvnim pritiskom, postmenopauza…

Lekovi bez recepta

Svi lekovi koji se izdaju bez recepta za olakšavanje simptoma prehlade i gripa sigurni su za ljude s visokim pritiskom. Činjenica: Nazalni dekongestiv, koga ima u nekim kapima i sprejevima za nos, navodno povećava krvni pritisak i može uticati na lekove koje pijete. Pobrinite se da lekovi za prehladu i grip nemaju dekongestive.

Insulin

Uzimanje insulina uzrokuje otvrdnuće arterija i visok krvni pritisak. Činjenica: Nekada su lekari smatrali da insulin uzrokuje navedena stanja, ali sada lekari znaju da to nije slučaj.

Samo kod doktora

Krvni pritisak uvek mi je visok kod doktora, a kod kuće je verovatno u redu. Sve je to samo nervoza. Činjenica: Moguće je da zbog nervoze privremeno imate visok krvni pritisak. Ali nikada ne ignorišite više merenja koja ukazuju na visok krvni pritisak. Redovno merite krvni pritisak kod kuće, pa merenja podelite s lekarom na sledećoj kontroli.

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi pojačavaju protok krvi kroz miokard, a periferni otpor u krvnim sudovima smanjuju. Koriste se kao dopunska terapija kod srčane insuficijencije, sprečavaju aritmiju, šire koronarne krvne sudove, smanjuju nivo holesterola i triglicerida, ublažavaju simptome angine pektoris.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.