Zahvaljujući svojim antioksidativnim svojstvima, začini poput nane, čili papričica, belog luka i đumbira dokazanao deluju kao prevencija, ali i pomoć kod terapije obolelih od kancera.
Prirodom protiv kancera
Čili papričice, kajenski papar i feferoni spadaju u rod ljutih papričica bogatih kapsaicinom. One deluje protivupalno, podstiču zdravo varenje i sprečavaju nastanak polipa na sluznici creva. Osim toga, studije pokazuju da ljudi koji redovno koriste čili u prehrani ređe obolevaju od raka prostate. Kako su papričice bogate vitaminima A i C, one jačaju imunitet i sprečavaju rast ćelija raka.
Nana za oporavak nakon zračenja
Čaj od nane vekovima se koristio za ublažavanje grčeva, tegoba tokom varenja i dijareje, a sada se zna da pomaže i u lečenju sindroma iritiranog creva te sprečava nastanak raka stomaka. Nana smiruje i gastritis, ali i osnažuje sluznicu želuca, pa je ona otpornija na nastanak čireva. Nakon terapije zračenjem, čaj od mente se koristi kako bi se ubrzao oporavak organizma, naročito nakon zračenja grla i disajnih puteva.
Đumbir
Đumbir je stari narodni lek koji tradicionalno koriste stanovnici severozapadne Evrope, a sve češće se koristi i kod nas. Njime se leče brojni zdravstveni problemi, od prehlade do zatvora, a može se koristiti sušen ili svež. Studije pokazuju da đumbir deluje protivupalno i da je odlična prevencija protiv raka pluća i sistema za varenje, a često se koristi nakon hemioterapije jer smanjuje mučninu i u kombinaciji s medom podiže imunitet.
Beli luk
Beli luk se još naziva i prirodnim antibiotikom, a od davnina se koristi za lečenje i prevenciju zdravstvenih tegoba. Studije potvrđuju da ljudi koji redovno jedu beli luk imaju manji rizik od nastanka kancerogenih procesa u telu, a on je naročito koristan u prevenciji raka pluća i raka dojke.
Florabetulin kapi pomažu kod:
- kancera jajnika
- malignog tumora na mozgu
- leukemije
- antivirusna svojstva
- antimalarična svojstva
- Antioksidantna aktivnost