Čaj od lista maline

Čaj od lista maline

150.00 din

List maline se koristi kod:

  • dijareje
  • hemoroida
  • infekcije usne duplje
  • hormonalnog poremećaja
  • za bolne menstruacije i neredovne cikluse
  • za lečenje ženskog steriliteta

Pakovanje 100gr

Opis

Latinski naziv i familija: Rubus idaeus L. Rosaceae

Malina je grm koji potiče iz jugoistočne Evrope. Raste uz rubove puteva i šumaraka, a sve se češće uzgaja i u vrtovima i gotovo da je jednako prisutna kao i jabuke, kruške ili šljive. Stabljika je uspravna ili povijena, valjkasta, pepeljasta, često sa mnogobrojnim trnjem. Listovi su perasto složeni sa 3-5-7 listića, odozdo dlakavi, testerasto nazubljeni. Cvetovi su beli, petočlani u cimoznim cvastima na vrhu stabljike, ili u pazuhu gornjih listova. Plod je zbirna koštunica crvene boje, poznata po jedinstvenoj aromi.

Kao lekoviti deo biljke koristi se:  osušen list (Rubi idaei folium). Lišće se može brati od proleća do jeseni i koristiti suvo ili sveže za pravljenje čaja.

Hemijski sastav:  List maline sadrži organske kiselina, polipeptide, tanine, flavonoide, velike količine vitamina A, B, C i E. Bogat je kalijumom, kalcijumom i magnezijum, a sadrži i minerale u tragovima, poput cinka, gvožđa, mangana i hroma.

Listovi maline pripremljeni u vidu čaja preporučuju se za jačanje srca, lečenje hemoroida, alergijskih osipa na koži i lakših povreda kože. U narodu se čaj od listova maline često upotrebljavao za lečenje ženskog steriliteta, jer pročišćava jajovode i ima pozitivno dejstvo na zidove materice. Čaj od lista maline olakšava simptome PMS-a i menopauze, poput depresije, grčeva, nervoze i promena raspoloženja. Mnogi lekari ga preporučuju tokom trudnoće kako bi porođaj bio lakši i brži, kontrakcije manje bolne, za ublažavanje jutarnje mučnine i za bolju laktaciju. Aktivni sastojci lista maline deluju na stezanje tkiva i ublažavanje proliva, kao i olakšavanja problema sa varenjem.

Ograničenja u upotrebi: Primena tokom trudnoće i za olakšanje porođaja je isključivo pod lekarskim nadzorom.

Način pripreme i upotreba čaja: Jednu kafenu kašičicu lista maline preliti sa 200 mL ključale vode, sud poklopiti, ostaviti da odstoji 10 minuta i procediti. Piti dva do tri puta dnevno po čolju čaja.

Način čuvanja: Na sobnoj temperaturi i tamnom mestu, izvan domašaja dece.

Pakovanje: 100 gr

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Čaj od lista maline može se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 011/4232-64 ili  011/3806-281 ili 063/214-426

E mail za naručivanje: kontakt@mediflora.rs

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija,

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: kontakt@mediflora.rs

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: