Biljne kapi Neven

Biljne kapi Neven

600.00 din

Aktivni sastojci nevena deluju protivupalno, antiseptično, ublažuju grčeve, deluju na zaustavljanje krvarenja, ubrzavaju zarastanje rana, polisaharidi deluju imunostimulišuće.

U narodnoj medicini se koristi: U terapiji čira na želudcu i dvanaestoplačnom crevu, kod poremećaja menstrualnog ciklusa i kod bolnih menstruacija, kod hemoroida, proširenih vena, ekcema i upalnih procesa na koži.

pakovanje 100ml

Opis

Kao lekoviti deo biljke koristi se :    Osušen cvet (Calendulae flos)
Upotreba :    Kao lekoviti deo biljke koristi se cvet nevena, osušen. Neven sadrži značajnu količinu flavonoida zahvaljujući kojima deluje protivupalno. U ovoj biljci pronađeni su i triterpenski saponozidi, tanin, glikozid kaledulozid, kartenoidi (zahvaljujući kojima neven ima divno narandžaste cvetove) , malo etarskog ulja neprijatnog mirisa , i nekoliko organskih kiselina. Neven biljne kapi deluju protivupalno, antiseptično, ublažuju grčeve, deluju na zaustavljanje krvarenja, ubrzavaju zarastanje rana, polisaharidi deluju imunostimulišuće. Ekstrakt nevena pokazuje i citostatičku i antitumorsku aktivnost.
U narodnoj medicini neven biljne kapi se koriste u terapiji čira na želudcu i dvanaestoplačnom crevu, kod poremećaja menstrualnog ciklusa i kod bolnih menstruacija, kod hemoroida, proširenih vena, ekcema i upalnih procesa na koži.

Takođe se koristi za promovisanje znojenja, što pomaže u otklanjanju toksina iz tela.

Neven može da inhibira proliferaciju bakterije Helicobacter pilori, koja je povezana sa gastritisom, peptičnim ulkusima, rakom želuca i nedavno, Parkinsonovom bolešću.

Neven biljne kapi imaju pozitivan efekat na imuni sistem. Flavonoidi koji se nalaze u nevenu su biljni antioksidansi koji neutrališu slobodne radikale za koje se zna da suzbijaju imunološku funkciju.

Estrogeni efekti nevena mogu učiniti da ova biljka bude korisna za tretiranje nekih simptoma menopauze, kao i simptoma povezanih sa menstruacijom.

Koristi se i za ublažavanje osetljivosti grudi i menstrualnih grčeva, kao i za vraćanje regularnosti menstruacije.

Neven se takođe koristi za promovisanje kontrakcija uterusa i koristi se za pomoć u izbacivanju posteljice nakon porođaja.

Način pripreme i upotrebe Neven biljnih kapi :

Piti 3 puta na dan po 30 kapi sa malo vode.

Neven biljne kapi treba koristiti minimum 3 meseca u kontinuitetu.

Čuvati na suvom, hladnom I tamnom mestu.

Naručite artikal pouzećem direktno na vašu adresu: Biljne kapi Neven mogu se naručiti direktno ovde na sajtu – opcija DODAJ U KORPU ili …

Telefon za naručivanje SRB: 063/214-426  ili  011/3806-281 ili 011/4232-640

E mail za naručivanje: mediflora.apoteka@gmail.com

PRODAJNO MESTO:

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Bulevar Kralja Aleksandra 228, 11000 Beograd, Srbija

Telefon/faks: + 381 11 380 62 81

BILJNA APOTEKA MEDIFLORA, Vojvode Stepe 112, 11000 Beograd, Srbija

Telefon/faks: + 381 11 423 26 40

email: mediflora.apoteka@gmail.com

U apoteci vas očekuje mlada, raspoložena i ljubazna ekipa dipl. farmaceuta, farmaceutskih tehničara i lekara koji će vam u svako doba pružiti stručni savet i kvalitetnu uslugu.

You've just added this product to the cart: