Prirodno lečenje uvećane prostate

Prirodno lečenje uvećane prostate

Prirodno lečenje uvećane prostate

Simptome uvećane prostate muškarac počinje da oseća negde oko 50. godine života, i to u vidu noćnog mokrenja, otežanog mokrenja, tanjeg mlaza mokrenja, nemogućnosti odlaganja mokrenja, nepotpunog pražnjenja mokraćne bešike i tako dalje. Simptomi nastaju postepeno i bolesnik se javlja lekaru tek kada mu ovi simptomi ometaju normalan život.

Dijagnostika uvećane prostate je dosta jednostavna: prvo se uradi tzv. rektalni pregled (prstom se kroz čmar pregleda prostata), da bi urolog mogao da dobije informacije o veličini prostate, njenoj konzistenciji, ograničenosti, površini, o tome da li je bolna ili ne na pritisak. Zatim se radi ultrazvučno određivanje količine mokraće u bešici pre mokrenja. Potom se radi urofloumetrija, tako što se mokri u jedan aparat koji odmah izračuna koliki je maksimalni mlaz mokraće, prosečni mlaz mokraće, vreme mokrenja i količina koja je izmokrena.

Uvećana prostata simptomi

Ozbiljnost simptomа kod ljudi koji imаju uvećanu prostаtu vаrirа, аli simptomi imаju tendenciju dа se postepeno pogoršаvaju tokom vremenа. Uobičаjeni znаci i simptomi uvećane prostate uključuju: čestu ili hitnu potrebu zа mokrenjem, povećаnu učestаlost mokrenjа noću (nokturija), teškoćа da osoba započne mokrenje, slаb mlaz urina ili mlaz koji se zаustаvljа i počinje, bolno mokrenje, nemogućnost dа se potpuno isprаzni bešika

Mаnje uobičаjeni znаci i simptomi uvećane prostate uključuju: infekcije urinarnog trata, nemogućnost da se mokri, krv u urinu.

Uvećanje i oboljenje prostate – Prostatitis

Prostatitis predstavlja upalu prostate i najčešće je uzrokovan biološkim agensima. Razlikujemo hronični i akutni prostatitis. Gonokok je u početku bio najčešći uzrok pojave prostatitisa, ali danas su to i :

  • colli bacili iz mokraćnih puteva ili creva
  • stafiloccocus iz gnojnih ognjišta, čireva itd.
  • streptoccocus iz disajnih puteva ili polnih organa
  • virusi grip, mononukleoza, parotitis
  • gljivice
  • trihomonas vaginalis
  • chlamidia trachomatis

Uvećanje i oboljenje prostate – Karcinom (rak) prostate

Karcinom, odnosno rak prostate predstavlja maligno oboljenje prostate. Jedan je od najčešćih tumora prisutnih kod muškaraca pored raka pluća i debelog creva. Nastaje i javlja se u periodu od 45 godina pa nadalje, dok je ova bolest kod muškaraca, mlađih od 45 godina, prava retkost.

Benigno uvećanje prostate je neizbežna pojava kod starijih muškaraca, barem dok naučnici ne otkriju kako je sprečiti. Ovo stanje ne predstavlja neki problem za zdravlje sve dok nemate simptome. Polovina muškaraca sa uvećanom prostatom nema nikakve probleme sa mokrenjem, dok druga polovina ima.

Ako imate probleme sa nepotpunim pražnjenjem bešike, kapanjem ili prekomernim noćnim mokrenjem moguće je da imate uvećanu prostatu.

Uvećana prostata prirodno lečenje

Uvećana prostata može biti tretirana i nekim prirodnim lekovima. Za neke je dokazano da deluju protiv uvećanja prostate, a za neke još uvek ne postoje naučni dokazi.

Uvećana prostata – prirodno lečenje je najpre moguće čudesnim uljem od bundeve. Semenke bundeve, odnosno ulje bundeve je jedan od najboljih prirodnih lekova za prostatu.

Čaj od male mlečike i čaj od crvenog korena su takođe poznati prirodni lekovi za uvećanu prostatu, ali i druge tegobe vezane za prostatu.

FlorabetulinFlorabetulin kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakata kore breze, lista ruzmarina i korena maslačka.

Najbolji prirodni lek za prostatu, rak prostate i uvećanu prostatu po najnovijim kliničkim studijama je dobijen iz kore breze i ruzmarina, smatra se da betulinska kiselina i njeni derivati imaju ključnu ulogu u sprečavanju daljeg razvoja malignih promena, posebno dobro deluje na maligne promene kod prostate i maligne promene na bešici.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.