Povećana kiselina u želucu

Povećana kiselina u želucu

Povećana kiselina u želucu

Postoji više faktora koji utiču na povećanu kiselinu u želucu, a među njima su vaša ishrana, okruženje i stres. Hrana koju konzumirate, kao i vreme u koje jedete utiče na stvaranje kiseline u stomaku. Ishrana u kojoj ima puno začinjene ili masne hrane je najčešće razlog zbog koga se javlja povećana kiselina u želucu. Hrana sa puno vlakana može izazvati preveliku proizvodnju želudačne kiseline, jer varenje takvih namirnica traje duže. Ako jedete sa velikim pauzama između obroka, takođe možete podstaći lučenje veće količine kiseline.

Prirodna rešenja za povećanu kiselinu u želucu

Ozbiljniji simptomi zahtevaju da zatražite lekarsku pomoć i pridržavate se određene terapije. A ukoliko vam kiselina u želucu samo ponekad stvara problema, uključite ove namirnice u ishranu i osetićete pozitivne promene.

Jabuka

Jabuka je zbog sadržaja pektina najefiksaniji prirodni lek protiv kiseline u želucu.Pojedite jednu jabuku i problem nestaje za desetak minuta.

Soda bikarbona

Soda bikarbona je alkalna i skoro trenutno od kisele sredine u stomaku stvara baznu.Razmutite kašičicu sode bikarbone u vodi i popijte za trenutno olakšanje.

Banana

Protiv kiseline u stomaku, bolje je uzeti zreliju bananu, jer sadrži više kalijuma. Banane pomažu organizmu da obloži stomak zaštitnim slojem i tako ga štite od štete koju izaziva višak kiseline.

Đumbir

Ublažite neprijatne simptome uz pomoć đumbirovog čaja ili komadića korena đumbira. On može sprečiti stvaranje čira na želucu, jer, slično kao banana, štiti stomačnu posteljicu koja oblaže njegove zidove. Osim toga, đumbir pomaže telu da vari hranu i bolje upija hranljive materije, i kada se redovno konzumira, održava zdrav digestivni sistem.

Bosiljak

Listovi bosiljka pomažu već sa prvim znacima nevolje. Sažvaćite par listova ili preko njih prespite vrelu vodu i popijte kao čaj. Listovi bosiljka umiruju creva, eliminišući simptome poput gasova i mučnine.

Karanfilić

Za instant olakšanje, zagrizite karanfilić. On će ispustiti ulja i ubrzati lučenje pljuvačke. Ovo kontrira stomačnoj kiselini. Uključite karanfilić u ishranu i ograničićete lučenje stomačne kiseline, i poboljšati varenje.

Cimet

U šolju ključale vode dodajte kašikicu mlevenog cimeta i popijte ovaj napitak tri puta dnevno, za ublažavanje simptoma. Cimet deluje protiv nadimanja i stvaranja gasova, a uz to je prirodan antacid.

Niko ne želi da pati od simptoma viška stomačne kiseline. Važno je da znate da prepoznate simptome, kako biste znali da li vam je potrebna medicinska nega.

BIOGASTRITIS ČAJ i BIOGASTRITIS KAPI

BIOGASTRITIS ČAJ je 100% prirodan čaj napravljen od mešavine slatkog korena, kamilice, virka, kantariona, hajdučke trave, podubice. Ova biljna mešavina dokazano deluje protiv povišene želudačne kiseline, gorušice, GERB-a, heliko bakterije, gastritisa i čira na želucu.

Redovnom primenom ćete primetiti da je došlo do normalizacije proizvodnje želudačne kiseline.

Za najbolje rezltate savetujemo da koristite BIOGASTRITIS ČAJ zajedno sa preparatom BIOGASTRITIS KAPI. Ovi potpuno prirodni preparati nemaju neželjenih efekata i mogu slobodno da se koriste uz terapiju koju vam je inače propisao lekar.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.