Maka se može konzumirati na nekoliko načina, ali najčešće se maka prah stavlja u šejkove, kaše ili razna druga jela. Oni koji redovno koriste maka prah tvrde da ih čini da se osećaju odmornije, energičnije i raspoloženije, kao i da uklanja osećaj umora.
Maka je bogata antioksidansima
Peruanska maka ima neverovatno dejstvo kada je reč o podizanju nivoa antioksidanasa u telu. Antioksidansi pomažu da se prirodno neutralizuju slobodni radikali u organizmu, potpomažu kod borbe protiv hroničnih prehlada i deluju kao prevencija od oštećenja ćelija i maligniteta.
Hrana bogata antioksidansima deluje jako dobro na imuni sistem, pa ćete svakodnevnim konzumiranjem maka praha poboljšati svoje zdravlje, a vaše telo biće vam zahvalno.
Blagotvorno deluje kod menopauze
Menopauza uglavnom nastupa kod žena u periodu između 45. i 55. godine života. Neke žene imaju tu sreću da je jedva osete, dok druge menopauzu proživljavaju vrlo teško i imaju mnoge neprijatne simptome.
Biljka maka i njen prah izuzetno pomažu kod otklanjanja simptoma menopauze regulišući nivo estrogena. Iz tog razloga, maka je odlična i kod nepravilnosti u menstruaciji, kod cisti i ostalih zdravstvenih problema karakterističnih za žene.
Maka za potenciju i plodnost kod muškaraca
Maka prah nema blagotvorno dejstvo samo kod žena i regulacije njihovih hormona, već i kod muškaraca – ona ne podiže nivo testosterona, ali istraživanja pokazuju da ima benefite za seksualno zdravlje kod muškaraca i njihovu potenciju.
Konzumiranjem Organske Make možete pojačati imuni sistem, smanjiti stres i mentalni zamor. Maka je superhrana, biljka sa izuzetnim sposobnostima i može uticati na povećanje energije, izdržljivosti i snage. Takođe, bitno je napomenuti da može pomoći u regeneraciji i izgradnji vlakana na prirodan način.
Prvi zapisi o upotrebi čarobne make potiču još od pre nove ere. Maku su upotrebljavale stare civilizacije, ne samo za ishranu već i u medicinske svrhe. Bila je važan sastojak u ishrani zbog visokih nutritivnih vrednosti i visokog procenta proteina, masti kao i esencijalnih elemenata (jod, gvožđe, kalijum, magnezijum…), međutim najbitnija specifičnost ove biljke je jedinstveno prisustvo alkaloida makaida i makaena kojima se pripisuje velika uloga u dobrom funkcionisanju kompletnog hormonalnog sistema ljudskog organizma.
Preporučeni dnevni unos: 1 kafena kašičica