Gotu kola za bolje pamćenje, koncentraciju, protiv stresa

Gotu kola za bolje pamćenje, koncentraciju, protiv stresa

Gotu kola za bolje pamćenje, koncentraciju, protiv stresa

Možda do sada niste bili upoznati sa biljkom koja se zove gotu kola, ali ova mala, višegodišnja zeljasta biljka iz močvara Azije može imati značajne efekte za vaše zdravlje kada se konzumira. Ova biljka je poznata po svom naučnom imenu Centella asiatica, ili češće kao Centella, a pripada porodici Apiaceae. U Indiji i južnoj Africi je gotu kola poznata kao ”izvor mladosti”. Mnogi lekovi imaju svoje poreklo u jednoj određenoj kulturi ili medicinskoj tradiciji, ali gotu kola je korišćena u drevnoj Indiji, Africi i Kini zbog svojih moćnih lekovitih svojstava. Ova biljka raste u tropskim, vlažnim područjima i cveta malim belim ili roze cvetom iz listova koji izgledaju kao debeli polu-mesec. Ovi čudno oblikovani listovi su najvredniji deo gotu kole, a najčešće se koriste u biljnoj medicini.

Trenutno, mnoge kulture širom Azije i Afrike koriste listove gotu kole u svojim kulinarskim receptima, kao što su supe, salate ili u širokom spektru pića. Stabljike i listovi gotu kole se mogu koristiti samostalno kao jednostavan lek ili se može uzeti ekstrakt lišća, koji je visoko koncentrovano jedinjenje koje sadrži sve aktivne sastojke iz gotu kole.

Gotu kola za mozak/pamćenje

Istraživanja su direktno povezala potrošnju gotu kole sa povećanjem kognitivnih sposobnosti. Glavno objašnjenje za to je pozitivan uticaj koji ekstrakt gotu kole može imati na cirkulaciju, pri čimu više oksigenisane krvi stiže do mozga i omogućava  poboljšanje kognitivnih sposobnosti. Antioksidantni efekti gotu kole su takođe donekle odgovorni, jer oni mogu da stimulišu nervne puteve eliminacijom plaka i slobodnih radikala u mozgu.

Gotu kola za mozak (pamćenje) zaista daje izvanredne rezultate, pa je sve popularniji suplement kod starijeg stanovništva, budući da postoje dokazi koji ukazuju da gotu kola može da uspori efekte Alchajmerove bolesti i demencije.

Gotu kola protiv stresa

Da li ste znali da se gotu kola protiv stresa takođe koristi? Smirujući efekti gotu kole mogu da smanje stres i podstiču zdrav san, pa time gotu kola može da smiri nervni sistem direktno. Za one koji pate od poremećaja poput epilepsije ili preranog starenja, može imati snažan uticaj na kvalitet života i ozbiljnost stanja ako se uzima redovno.

FITORELAX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji pomaže u smirenju i boljem funkcionisanju nervnog sistema, a takođe poboljšava i kognitivne sposobnosti. Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja – te deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

FITORELAX BILJNE KAPI su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, ali i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti; pomažu da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnog stresa.

Ne izazivaju pospanost i ne remete normalno dnevno funkcionisanje (kao određeni sedativi), ne izazivaju zavisnost i zato slobodno mogu da se koriste duži vremenski period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.