Početna / Zdravlje žena / Hajdučka trava – prirodni lek za ženske bolesti

Hajdučka trava – prirodni lek za ženske bolesti

Smatra se da je hajdučka trava, pre svega, biljka za žene. Žene mogu biti pošteđene mnogih problema ako samo piju čaj od hajdučke trave s vremena na vreme. Ovo je idealna biljka za reproduktivni sistem, jer može da pomogne kod obilnih krvarenja i stimuliše krvarenje kod izostanka menstruacije.

Hajdučka trava za ženske bolesti je takođe korisna i za vaginalne infekcije ili neugodan sekret koji se javlja između perioda.

U slučaju izostanka menstruacije (amenoreja), možete dobiti pomoć redovnom upotrebom hajdučke trave. Pored toga, drugi problemi vezani za menstruaciju, kao što su umor, glavobolja, stomačni bolovi ili mučnina – mogu se rešiti uz pomoć hajdučke trave, uključujući i eterično ulje ove biljke. Hajdučka trava takođe može da smanji teško menstrualno krvarenje i bol tokom menstruacije. Ovo eterično ulje može pomoći da se izbegne da dođe do prerane menopauze.

Tako da, hajdučka trava za menstruaciju, kao i hajdučka trava protiv amenoreje – daje odlične rezultate.

Hajdučka trava za jajnike

Kada je u pitanju hajdučka trava jajnici takođe mogu da se leče, pre svega ciste na jajnicima, koje su veoma česta pojava kod žena. Pored toga što možete redovno da upotrebljavate čaj od hajdučke trave u ove svrhe, možete i da pripremite i konzumirate čajnu mešavinu od rastavića, hajdučke trave i kantariona, ili od hajdučke trave i nevena.

Da li ste znali i da je hajdučka trava za plodnost takođe korišćena kao prirodni lek? Koristi se u ove svrhe, budući da može da reguliše nivoe hormona kod žena, sprečavajući hormonski disbalans.

Hajdučka trava protiv kandide

Hajdučka trava protiv kandide (gljivica) može da se koristi, jer poseduje antimikrobno dejstvo, koje efikasno uništava kandidu. Ukoliko imate kandidu u crevima, vaginalnu kandidijazu ili uopšte kandidu u organizmu, možete da pijete čaj od hajdučke trave kao lek.

Hajdučka trava, neven i kopriva (čaj)

Mešavina čaja od hajdučke trave, nevena i koprive se koristi za ženske bolesti, poput cista na jajnicima, mioma i drugih tegoba. Smatra se da su upravo pomenute biljke najviše delotvorne kod ženskih problema. da napravite ovaj čaj, jednostavno prelijte 1 supenu kašiku ove čajne mešavine sa 200 ml ključale vode, neka odstoji 5 minuta, a zatim procedite i pijte 3 puta dnevno za najbolje rezultate.

Hajdučka trava i virak

Lekovita biljka virak ili vrkuta (Alchemilla vulgaris) se smatra jednom od najlekovitijih biljaka za ženski reproduktivni sistem. Hajdučka trava i virak u vidu čajne mešavine su odličan prirodni lek za ciste, miome i druge dobroćudne izrasline reproduktivnom sistemu žene. Ovaj čaj takođe ublažava i menstrualne tegobe, deluje i pozitivno na plodnost (mada se u ove svrhe mnogo više upotrebljava čaj od virka i macine trave).

FLORAVITEX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod na bazi biljke konopljike, a uspešno se koriste za tretman sledećih ženskih tegoba:

  • neredovni i bolni menstrualni ciklusi
  • predmenstrualni sindrom (PMS, bol i nadutost grudi, glavobolja i dr.)
  • nenormalna krvarenja materice
  • neplodnost usled hormonskog disbalansa (menstrualni poremećaj ovulacije)
  • endometrioza i zapaljenske bolesti karlice
  • ciste na jajnicima
  • policistični jajnici
  • akne i bubuljice
  • pojačana maljavost
  • tegobe u menopauzi.

Kako deluju ove biljne kapi? Biljni sastojci FLORAVITEX KAPI ne deluju kao biljni estrogen (fitoestrogen); već deluju na hipotalamus i hipofizu i time dovode do uspostavljanja ravnoteže u stvaranju estrogena i progesterona, odnosno indirektno utiču na povećanje stvaranja progesterona i normalizaciju nivoa prolaktina.

Upotreba:

Rastvoriti 40 kapi u 2dl vode, dva puta dnevno, najbolje pola sata pre jela. Koristiti minimum 3 do 6 meseci u kontinuitetu.

Pogledajte i ...

Intimno zdravlje savremene žene

Intimno zdravlje savremene žene

Vaginalna flora vrlo je bitna za intimno zdravlje žene, a njena obnova zauzima važno mesto …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *