Dijabetes – ishrana i saveti

Dijabetes - ishrana i saveti

Dijabetes – ishrana i saveti

Da biste smanjili šećer u krvi, sve što treba da uradite jeste da prioritet date zdravoj hrani, koja je bogat izvor vlakana, umesto namirnicama sa nižim sadržajem vlakana, kao što su namirnice koje sadrže rafinisani šećer i dodatak šećera, životinjski proizvodi i najviše od svega, prerađenu hranu.

U namirnice koje smanjuju šećer u krvi spada sav zeleniš: kelj, spanać, rimska salata, rukola, raštan, list rotkvice, sve zelene salate, blitva, lišće maslačka i svaki drugi zeleniš koji vam padne na pamet, su apsolutno savršeni za šećer u krvi.

Međutim, samo ih je nekoliko naročito bogato magnezijumom koji se ponaša kao „super namirnica“ koja može sniziti šećer kada dospe u vaš organizam.

Beli luk, zbog sadržaja sumpora u jednoj svojoj aminokiselini povoljno deluje na snižavanje holesterola i glukoze u krvi.

Borovnice pomažu poparavci dijabetične retinopatije.

Cimet, kao suplement i kao čaj.

Inulin iz cikorije, kao dijetetsko vlakno, deluje preko crevne flore. Poboljšava pražnjenje creva, popravlja resorpciju minerala, (Ca, Mg, Fe,) kao i metabolizam šećera i holesterola.

Pivski kvasac se preporučuje zbog bogatstva B6 vitamina, hroma, dijetetskih vlakana i drugog.

Gin-seng se pokazao kao vrlo delotvoran u snižavanju nivoa glukoze u krvi. Oni koji su ga uzimali pod kontrolom imali su za čak 50 % bolje rezultate od kontrolne grupe.

Brusnica se preporučuje kod dijabetičara, jer pomaže bolju glikoregulaciju.

Druge sjajne namirnice dobre za šećer u krvi su: pasulj, mahunarke, povrće kao što su brokoli i šargarepa i alge poput kelpa i spiruline. Kao što možete da vidite, carstvo biljaka je prepuno namirnica bogatih vlaknima i magnezijumom, a isto tako i proteinima i drugim hranljivim sastojcima koji su dobri za održavanje nivoa šećera u krvi i druge aspekte zdravlja.

Glavni savet za dijabetes

Ono što je glavno za dijabetičare je pokret, vežba, hodanje, jer je to način da se glukoza utera u ćelije bez mnogo insulina. Savetuju se i izometrijske vežbe ukoliko niste u stanju da se mnogo pomerate sa mesta. Naravno, promena režima ishrane, u korist dijetetskih vlakana, ribe, povrća i nakiselog voća. Svakako izbacite alkohol i pušenje.
Držeći se ovih saveta, možete da zauzdate bolest.

FLORADIJABETFloradijabet kapi su 100% prirodni biljni preparat na bazi grčkog semena, pelina, artičoke i koprive, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Floradijabet biljne kapi pored smanjenja, odnosno normalizacije nivoa šećera u krvi, pozitivno deluju na sve metaboličke procese u organizmu, pa se upotrebom ovih kapi istovremeno reguliše i nivo holesterola i masnih materija u krvi.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.