Aloe vera – prirodni lek za probavne probleme

Aloe vera – prirodni lek za probavne probleme

Aloe vera je takođe poznata kao lekovita aloja, i pripada porodici sočnih biljaka iz roda “Aloe”. Veruje se da je poreklo ove biljke u Sudanu i da je korišćena više od 6.000 godina. Velike vrline aloe vere su priznavale brojne civilizacije, uključujući Egipćane, Persijance, Grke, Italijane, Špance, Afrikance, Japance i Indijance.

Aloe vera najbolje raste u toplim i suvim vremenskim uslovima i može se naći kako gusto raste u Indiji, Africi i drugim sušnim zonama. Ova vrsta ima široku primenu u biljnim lekovima.

Aloe vera biljka sadrži jedinjenja kao što su manani, polisaharidi, lektini i antrahinoni – koji su izuzetno korisni za ljudsko zdravlje.

Lišće ove biljke je debelo i mesnato, a njihova boja varira od zelene do sivo-zelene. Neke sorte ove biljke imaju bele mrlje na gornjem i donjem delu površine stabljike.

Aloe vera se može lako uzgajati, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom.

Kako aloe vera može da pomogne?

Aloe vera sadrži 18 aminokiselina koje deluju u saradnji sa drugim jedinjenjima ljudskog tela, kako bi ”isporučili” brojne zdravstvene prednosti.

Najpoznatije upotrebe aloe vere jesu za: zarastanje kože, rana i druga stanja kože. Međutim, takođe ima i druge prednosti kao lek za srčana oboljenja, dijabetes, astmu i artritis.

Aloe vera za regulisanje probave

Adaptogena svojstva aloe vere su korisna za pravilno varenje. Kada se koristi aloe vera za regulisanje probave, to osigurava bolju apsorpciju hranljivih sastojaka i takođe eliminiše štetne elemente kroz olakšanu ekskreciju. Zdrav probavni proces pozitivno utiče na vaše misli i dela, promovišući celokupno zdravlje. Aloe vera leči sindrom iritabilnog creva i drži zatvor, hemoroide i druge gastrointestinalne tegobe podalje od vas.

Aloe vera sadrži jedinjenja nazvana polisaharidi, koji imaju mogućnost da izleče mnoštvo probavnih poremećaja i čireva. Čir je jedna od najistaknutijih posledica probavnih problema koji se efikasno leče ovim biljnim ekstraktom. Mnoge studije su pokazale da Kronova bolest, peptički ulkus i drugi poremećaji digestivnog trakta mogu da se izleče uz pomoć aloe vere. Ako patite od čireva i konzumirate ekstrakt aloe vere u trajanju od najmanje 3 – 4 nedelje, primetićete pozitivne rezultate.

Aloe vera protiv gorušice

Kiselinski refluks se često pogrešno opisuje kao bolest, a to je zapravo samo simptom koji uključuje gorušicu i nelagodnost. Aloe vera protiv gorušice se koristi tako što se pije umirujući aloe vera sok, koji obično deluje efikasno i inicira pravilno funkcionisanje. Međutim, trebalo bi da pokušate da izbegnete jedenje pržene hrane i industrijskih prehrambenih proizvoda.

BIOGASTRITIS ČAJ je potpuno prirodan čaj za gastritis, koji sadrži sledeće biljke: slatki koren, kamilica, virak, kantarion, hajdučka trava, podubica. Ovaj biljni čaj ublažava gastritis i podstiče isceljenje oštećene želudačne sluznice, a takođe deluje i protiv viška želudačne kiseline, heliko bakterije i čira na želucu. Za najbolje rezultate savetujemo da koristite i BIOGASTRITIS KAPI – 100% prirodan preparat namenjen lečenju gastritisa i drugih želudačnih tegoba.

GASTOCOLON BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji deluje na hroničan proliv i retku stolicu, ali i na brojne druge tegobe: nervozna creva i nervozan stomak, iritabilni kolon, gasovi i grčevi u stomaku, naduven stomak, mukozni kolitis i upale creva, ulcerozni kolitis, usporen rad creva, Kronova bolest. GASTOCOLON KAPI deluju blago umirujuće, opuštaju i smanjuju napetost u crevima, normalizuju crevnu floru i pomažu u regulisanju probave i regeneraciji crevne sluzokože.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.