Stres utiče na debljanje i pojavu viška kilograma

Stres utiče na debljanje i pojavu viška kilograma

Stres utiče na debljanje i pojavu viška kilograma

Osim što negativno utiče na opšte zdravlje, stres negativno utiče i na pokušaje mršavljenja.

Stres usporava metabolizam

Naš metabolizam je koktel različitih hormona. Kad su svi hormoni uravnoteženi, u organizmu sve radi kako treba. Varenje i regulacija šećera funicionišu onako kako je optimalno za zdravlje. Ali hronični stres izaziva neuravnoteženost hormona i usporavanje metabolizma. Adrenalin i kortizol preplave telo u razdobljima stresa i uspore njegovu sposobnost da sagoreva kalorije.

Stres izaziva ‘lažan’ osećaj gladi

Hormoni su takođe odgovorni i za signale gladi. Grelin je hormon odgovoran za osećaj gladi, a leptin hormon odgovoran za osećaj sitosti. Kad ste pod stresom, telo smanjuje nivo leptina, a povećava nivo grelina. Zbog toga jedete više i ne osjećate sitost. Rezultat je takav da u organizam unosite puno više kalorija nego što je potrebno, zbog čega se gojite.

Zbog stresa imate potrebu za slatkim i masnim

Hronični stres izaziva ne samo osećaj da ste stalno gladni, nego i izaziva žudnju za namirnicama koje obiluju masnoćama i šećerom. Stres izaziva intenzivne žudnje, zbog čega mnogi tada jedu više nezdrave hrane koja deblja.

Stres izaziva poremećaj nivoa šećera

Insulin je hormon koji reguliše nivo šećera u krvi. Kad ste pod hroničnim stresom, telo nije u stanju da reguliše nivo insulina, što može dovesti do puno problema. Osim toga, pojačava se i želja za nezdravom hranom, namirnicama s više kalorija i masnoće.

Stres podstiče abdominalne masnoće

Visok nivo kortizola koje telo luči kad ste pod stresom može imati niz štetnih nuspojava. Jedna od njih je i skladištenje masti u predelu trbuha.
Ako već duže vreme pokušavate bezuspešno da smršate, možda to ima veze sa stresom i možda je trenutak da prvo pokušate da se izborite sa njim, pa će i borba sa kilogramima biti lakša.

FITORELAX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji pomaže u smirenju i boljem funkcionisanju nervnog sistema, a takođe poboljšava i kognitivne sposobnosti. Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja – te deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

FITORELAX BILJNE KAPI su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, ali i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti; pomažu da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnog stresa.

Ne izazivaju pospanost i ne remete normalno dnevno funkcionisanje (kao određeni sedativi), ne izazivaju zavisnost i zato slobodno mogu da se koriste duži vremenski period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.