Stres smanjuje sposobnost mozga

Stres smanjuje sposobnost mozga

Stres smanjuje sposobnost mozga

Dugotrajan stres narušava sposobnost mozga za pamćenje i učenje. Smanjuje se obim sive mase koja je odgovorna za emocije, samokontrolu i normalno psihološko funkcionisanje. S vremenom se javljaju ozbiljne teškoće u koncentraciji i sposobnosti nošenja s vlastitim emocijama.

Samo jedan stresan događaj ubija moždane ćelije

Naučnici su otkrili da samo jedan vrlo stresan događaj može uništiti novostvorene neurone u hipokampusu. Ako se takvi događaji nastave, učinak kortizola koji se otpušta tokom stresa još je razorniji i može biti trajan.

Pomene u amigdali

Stres izaziva i povećanje amigdale koja je odgovorna za emotivne reakcije i motivaciju. Amigdala je važna jer se u njoj javlja reakcija ‘bori se ili beži’. Kao posledica toga javlja se izuzetno intenzivna osetljivost na sve neprijatnosti koje čovek pamti gotovo do kraja života.

Hemijske promene koje vas čine iritantnim

Niko nije ljubazan kada je pod stresom. Francuski naučnici dokazali su da stres čini ljude iritantnim i razdražljivim. To je ono što se na prvi pogled vidi, ali ono što se ne zna je da se tada u mozgu događaju hemijske promene koje onemogućavaju spajanje određenih neurona u mozgu. Nažalost, neke promene bogu biti trajne.

FITORELAX BILJNE KAPI su 100% prirodan proizvod koji pomaže u smirenju i boljem funkcionisanju nervnog sistema, a takođe poboljšava i kognitivne sposobnosti. Ove prirodne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakta valerijane, matičnjaka, nane i hmelja – te deluju umirujuće, kod napetosti i nervoze i kod težih oblika nesanice.

FITORELAX BILJNE KAPI su jedinstvene biljne kapi na našem tržištu, mogu da deluju i kod anksioznosti i depresije, ali i svih drugih oblika psihičke uznemirenosti; pomažu da se organizam opusti i oporavi od svakodnevnog stresa.

Ne izazivaju pospanost i ne remete normalno dnevno funkcionisanje (kao određeni sedativi), ne izazivaju zavisnost i zato slobodno mogu da se koriste duži vremenski period bez bilo kakvih kontraindikacija!

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.