Simptomi koji upozoravaju na infarkt

Simptomi koji upozoravaju na infarkt

Simptomi koji upozoravaju na infarkt

Visok pritisak, stres i dijabetes su poznati znakovi upozorenja za rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali, tu su i drugi pokazatelji kojih većina ljudi nije svesna, kao što su gubitak kose ili problemi u spavaćoj sobi.

Gubitak kose

Gubitak kose kod muškaraca može značiti puno ozbiljniju stvar od same ćelavosti. Prema Archives of Internal Medicine, gubitak kose sa zadnje strane glave može biti povezan s kardiovaskularnim bolestima. Nedostatak cirkulacije u folikulu dlake može biti povezan sa cirkulacijom u celom telu.

Hrkanje

Istraživanje sprovedeno na Emor univerezitetu u Atlanti otkrilo je da su opstrukcije disajnih organa koje se manifestuju kao hrkanja ili apneja, povezani s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti. Poremećaj spavanja može biti predispozicija za povišeni krvni pritisak i dijabetes i doprineti riziku od pojave srčanih bolesti.

Migrena

Žene koje imaju migrene s vizualnim ili senzorskim poremećajima barem jednom mesečno, imaju dva puta veću verovatnoću za razvoj bolesti srca, navodi se u istraživanju čiji su rezultati objavljeni na američkoj Akademiji za neurologiju. Nepravilna cirkulacija koja izaziva teške glavobolje može izazvati srčane probleme.

Problemi u seksu

Bolesti srca su poslednje što vam pada na pamet dok se mazite s partnerom, ali problemi u seksu mogu biti vezani za vaše seksualno zdravlje kao i za zdravlje srca. Iako je seksualna disfunkcija kod muškaraca i žena različita, povezanost disfunkcije s bolestima srca je zajednička. Kada nešto nije uredu s krvnim sudovima to se može odraziti na kvalitet seksualnog života. Imate li problem u jednom delu krvotoka, možete ih imati i u onom drugom.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.