Znaci koji ukazuju na ciste na jajnicima

Znaci koji ukazuju na ciste na jajnicima

Znaci koji ukazuju na ciste na jajnicima

Ako se ne leče, problematične ciste bi mogle pući ili čak postati dovoljno velike da se jajnici, kažu stručnjaci, okrenu oko jajovoda. Ovo se naziva torzija jajnika i može uzrokovati iznenadnu, jaku bol i mogući gubitak jajnika.

Srećom, te male ciste pokazuju znakove kad počnu nastajati problemi. Evo simptoma:

Neverovatno snažan bol u karlici

Najčešći simptom ciste na jajniku je bol u donjoj desnoj ili levoj strani karlice, tačno tamo gde se nalaze jajnici. I bol ne prestaje. Ovu bol možda osećate tokom vežbanja ili seksa, ali ova bol je na specifičnom mestu, konstantna je i ne prolazi nakon menstruacije. Ako bol postaje jača ili čak nepodnošljiva, to je znak da je možda reč o torziji jajnika. Kad se to dogodi, prekida se dotok jajnika krvlju, što uzrokuje stravičnu bol. Što pre idite kod lekara.

Jaka nadutost

Oticanje je očigledno nejasan simptom, ali može biti povezano s cistom na jajniku – zavisno od njene veličine. Većina žena ima ciste manje od 10 centimetara. Ali, ponekad one mogu biti jako velike (veličina lubenice). Mnoge žene će to pripisati dobitku kile, ali abdominalna bol i nadutost mogu biti rezultat mase koja raste u želucu. Dakle, ako osećate težinu jedino u stomaku ili ne možete pronaći ni jedan drugi razlog zbog kojeg ste dobili kilu, nemojte to ignorisati.

Stalno se osećate ‘puno’

Kao i kod mioma materice, ciste mogu uzrokovati osećaj težine u abdomenu. Cista je masa koja zauzima prostor i može uzrokovati taj osećaj pritiska. Naravno, ovaj osećaj je sličan zatvoru, ali osim ako nije reč o cistama na oba jajnika, taj će osećaj pogoditi samo jednu stranu karlice. Ako nemate problema sa stolicom, a imate osećaj zatvora dva do tri puta nedeljno, možda su ipak jajnici u pitanju.

Bol tokom seksa

Seks ne bi trebao boleti i ako osećate bol na jednoj strani u odnosu na drugu, postoji verovatnoća da je reč o cisti. Neke ciste, kad postanu velike, mogu pasti iza materice, a u tom slučaju su odmah pored vrata materice. I to može dovesti do bola. Ciste na jajniku povezane s endometriozom takođe mogu uzrokovati bol tokom seksa.

Kao da stalno morate mokriti

Ovo je još jedan simptom koji mnoge žene spominju. Reč je o stalnom osećaju da morate mokriti. Do ovoga dolazi ako cista pritiska bešiku. Ponekad, imate osećaj da morate ići u WC, ali onda vam je teže mokriti (cista blokira).

Konstantna bol u leđima ili nogama

Naravno, ovo se može pripisati brojnim stvarima, ali ako je vaš lekar otpisao sve ostalo, možda je ipak reč o cisti. Kada postanu prevelike, one mogu pritiskati živce koji se nalaze duž zadnje strane karlice i tako uzrokovati bol.

Krvarenje izvan normalnog ciklusa

Ciste mogu poremetiti hormone – žene koje imaju sindrom policističnih jajnika mogu imati neregularno krvarenje. Sve se to događa zbog neravnoteže estrogena, progesterona i testosterona. Ako imate i druge simptome koji se obično povezuju s policističnim jajnicima (dobijanje na težini i akne) idite kod lekara.

biomiomBIOMIOM ČAJ je baziran na pažljivo odabranoj biljnoj mešavini koja dokazano pomaže kod ženskih ginekoloških problema, uključujući i ciste na jajnicima. Ako se pitate koji je najbolji čaj za ciste na jajnicima – preporučujemo BIOMIOM ČAJ.

Može da se koristi samostalno i u kombinaciji sa drugom terapijom, lekovima ili drugim preparatima, a mi savetujemo da koristite i FLORAVITEX KAPI.

BIOMIOM ČAJ nema nikakvih kontraindikacija i potpuno je prirodan i bezbedan biljni preparat za regulisanje velikog broja ženskih tegoba, a možete da ga koristite i u preventivne svrhe za jačanje opšte otpornosti organizma i imuniteta.[divider style=”normal” top=”20″ bottom=”20″]

FLORAVITEX KAPI dokazano pomažu i kod cista na jajnicima,  a ovaj takođe 100% prirodan preparat je na bazi biljke koja se zove konopljika.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.