Sikavica za zaštitu i obnavljanje jetre

Sikavica za zaštitu i obnavljanje jetre

Sikavica je odavnina poznata kao najbolje sredstvo za zaštitu i obnavljanje jetre, ali poseduje i brojna druga lekovita svojstva.

Kao najveći unutrašnji organ, jetra je odgovorna za niz ključnih funkcija organizma. Naša krvna slika zavisi o njenom zdravlju. Jetra mora svakodnevno aktivno čistiti krv kako bi omogućila pravilno funkcionisanje svakog sistema u našem telu.

Osim što odstranjuje štetne materije iz krvi, jetra reguliše proizvodnju hormona i ispušta glukozu u krvotok, čime telu osigurava dovoljnu količinu energije.

Sikavica štiti i regeneriše jetru tako da obnavlja njene stanice i odstranjuje toksine koje ovaj organ apsorbira.

Prirodno neutrališe štetne učinke konzumacije alkohola, prisutnosti pesticida i teških metala u hrani, onečišćenja zraka te djelovanja različitih otrova.

Sikavica sprečava pojavu bubrežnih i žučnih kamenaca

S obzirom na to da jetra usko sarađuje sa drugim organima sistema za varenje, poput žučne kese, gušterače, creva i bubrega, sikavica je izuzetno korisna u prevenciji žučnih i bubrežnih kamenaca.

Ova biljka podupire zdravlje sistema za varenje i endokrinog sistema stimulišući proizvodnju žuči i enzima te pročišćujući vaskularni sistem.

Takođe pomaže u uklanjanju metaboličkog otpada iz organizma i reguliše funkciju žučne kese, bubrega i slezine.

Sikavica pomaže obolelim od dijabetesa

Eksperimentalne i kliničke studije potvrdile su blagotvoran učinak antioksidativnih svojstava sikavice na snižavanje nivoa šećera u krvi kod pacijenata otpornih na insulin.

Američka studija iz 2006. pokazala je da se nivo glukoze i insulina značajno poboljšala kod pacijenata koji su četiri nedelje uzimali ekstrakt silimarina u odnosu na pacijente koji su primali placebo.

Ovi rezultati nisu iznenađenje za naučnike jer je poznato da je jetra između ostalog odgovorna i za regulisanje hormona, uključujući izlučivanje insulina u krvotok.

Neguje i štiti vašu kožu

Sastojci sikavice izuzetno efikasno sprečavaju posledice oksidativnog stresa na kožu izazvanog preteranim izlaganjem suncu.

Sikavicu smatraju snažnim inhibitorom uticaja slobodnih radikala, koji su uzročnik raka kože.

Primena silimarina (aktivnog sastojka sikavice) na koži značajno ublažava oštećenja kože nastala kao posledica hemoterapije kod pacijenata obolelih od raka.

Usporava starenje kože

Budući da antioksidansi sikavice značajno ublažavaju štetno delovanje slobodnih radikala i pomažu pri odstranjivanju štetnih materija iz organizma, ova biljka pridonosi usporavanju procesa starenja kože i kompletnog organizma.

Aktivne materije prisutne u sikavici smanjuju rizik od učestalih i ozbiljnih bolesti povezanih s procesom starenja.

Njena zaštitna i regenerativna svojstva čine sikavicu izvrsnom za ublažavanje vidljivih znakova starenja kože.

Ekstrakt sikavice štiti od oštećenja kože poput tamnih mrlja, bora i ožiljaka.

FLORALIPFloralip biljne kapi su 100% prirodan proizvod na bazi mešavine biljnih ekstrakta sikavice, artičoke, maslačka, nane i grčkog semena, rađene sa organskim voćnim destilatom.

Ekstrakt artičoke i sikavice poboljšavaju protok žuči i tako deluje blagotvorno kod svih tegoba koje se javljaju kao posledica lošeg protoka žuči: osećaj nadutosti, mučnina, gorušica, otežano varenje i opstipacija. Usled svog snažnog antioksidativnog dejstva, artičoka i sikavica  štite jetru od toksina i infekcija i stimuliše regeneraciju ćelija jetre. Grčko seme deluje povoljno na regulisanje metaboličkih poremećaja.

Podelite ovaj članak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.