Đurđevak i glog za jake krvne sudove

Đurđevak i glog za jake krvne sudove

Glog je žilavo i tvrdo drvo, a njegovi cvetovi imaju jak miris meda. Plodovi su crvene boje i beru se u kasno leto kada su potpuno zreli.

Sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, mangan, gvozđe, cink, bakar, hrom, molidben, aluminijum, jod, selen i bor.
Sadrže i amine (tiramin), flavanoide, proantocijanide (O.P.C) steroidne saponine, tanine, topivu celulozu, triterpene, kolin, kartenoide, probavne enzimelimunsku i vinsku kiselinu.

Glog je biološka četka za jake i čiste krvne sudove, prirodni lek za čišćenje svih vrsta masnoća (holesterol, trigliceridi).
Lekoviti delovi biljke su list, cvet i plod bez peteljke. Listove i cvetove treba brati u proleće, sa drveća koje je u početnom punom cvatu, a listove tek nakon cvetanja.

Plodove beremo tek kad sazriju. Osuše se u hladu, da uvenu, a zatim dodatno dosuše na toplom vazduhu. Veruje se da je glog lek za srce i to jedan od najvrednijih i najdelotvornijih što nam je priroda dala. Glog se još od davnina primenjunje kao  prirodni lek za pritisak tj. regulaciju krvnog pritiska. On ne pomaže samo kod snižavanja visokog krvnog pritiska, već i reguliše nizak krvni pritisak kad je oslabljen srčani mišić. Takođe starije osobe koje imaju oštećen i upaljen srčani mišić treba da uzimaju glog lek za srce.

Kod zakrčenja krvnih sudova takođe i izuzetno je delotvoran kao prirodni lek za anginu pektoris. Dobar je kod smirivanja nerava i nervne napetosti.

Đurđevak za lečenje srčanih bolesti

Đurđevak se koristi u lečenju srčanih bolesti. Sadrži gilozide koji pojačavaju otpornost srca, usporavajući i regulišući broj otkucaja, ne tražeći dodatno snabdevanje srca krvlju.

Cvetna voda đurđevka se u Engleskoj dugo upotrebljavala za lečenje nerava, protiv glavobolja i kao preventivno sredstvo kod zaraznih bolesti i epidemija.

U narodnoj medicini, cvet đurđevka se upotrebljava u obliku tinkture u rastvoru votke ili alkohola, kao umirujuće sredstvo i za smanjivanje bolova i kod upalnih procesa.

Pošto je otrovan đurđevak ne smeju brati trudnice i deca, a posle kontakta sa njim moraju se dobro oprati ruke.
Kao prirodni lek za srce đurđevak naročito pogoduje starijim osobama sa slabijim srcem, i to čak i kad već postoje otoci, gušenje i nesanica.

Cardioplant biljne kapi

Cardioplant biljne kapi sadrže mešavinu biljnih ekstrakata (divljeg kestena, bele imele, gloga, lincure, matičnjak, valerijana).

Cardioplant biljne kapi  povoljno deluju kod svih kardiovaskularnih tegoba. Biljni sastojci koji ulaze u sastav kapi regulišu krvni pritisak, pomažu održavanje normalnog rada srca i cirkulacije.

Cardioplant biljne kapi pojačavaju protok krvi kroz miokard, a periferni otpor u krvnim sudovima smanjuju. Koriste se kao dopunska terapija kod srčane insuficijencije, sprečavaju aritmiju, šire koronarne krvne sudove, smanjuju nivo holesterola i triglicerida, ublažavaju simptome angine pektoris.

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *